Ντόναλντ Τραμπ: Γνωστός ινφλουένσερ του χάρισε ένα Tesla με τη viral φωτογραφία του και ένα Rolex

Γνωστός ινφλουένσερ του διαδικτύου χάρισε στον Ντόναλντ Τραμπ ένα αυτοκίνητπ Tesla με τη φωτογραφία του πρώην προέδρου και ένα ρολόι Rolex, δώρα που ενδέχεται να παραβιάζουν τον νόμο περί συγκέντρωσης κεφαλαίων οπως λένε οι επικριτές

Ντόναλντ Τραμπ: Γνωστός ινφλουένσερ του χάρισε ένα Tesla με τη viral φωτογραφία του και ένα Rolex
3'

Ο Ντόναλντ Τραμπ παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στον σταρ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Αντίν Ρος, ο οποίος έδωσε στον πρώην πρόεδρο ένα Tesla Cybertruck καθώς και ένα ρολόι Rolex, κάτι που θα μπορούσε να ισοδυναμεί με παραβίαση των όρων για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας

Η εκστρατεία του Τραμπ είπε έκτοτε ότι θα ζητήσει καθοδήγηση από την Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή για το πώς να χειριστεί τα δώρα. Ο Άντιν Ρος, δεν έχει σχολιάσει δημόσια τα δώρα σε σχέση με τους νόμους για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας, οι οποίοι περιορίζουν τις συνεισφορές ατόμων στους πολιτικούς υποψηφίους που υποστηρίζουν στα 3.300 δολάρια, πολύ κάτω από την αξία του φορτηγού και του ρολογιού.

Ο Ρος, ένας 23χρονος επαγγελματίας streamer βιντεοπαιχνιδιών, έγινε γνωστός φιλοξενώντας συνεντεύξεις...αντισυμβατικών καλεσμένων πολλοί απο τους οποίους έχουν καταδικαστεί. Αποκλείστηκε από την πλατφόρμα ροής Twitch αφού έκανε ξενοφοβικά και ρατσιστικά σχόλια. Ο Ρος από τότε μετακόμισε στο Kick, έναν ανταγωνιστή του Twitch και φιλοξένησε τον Τραμπ για μια συνέντευξη 80 λεπτών τη Δευτέρα.

«Ουάου! «Αυτό είναι Έλον», είπε ο Τραμπ όταν ο Ρος του έδειξε το Tesla Cybertruck. Το αυτοκίνητο ήταν διακοσμημένο με μια φωτογραφία του Τραμπ με τη γροθιά του υψωμένη στον αέρα μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του στις 13 Ιουλίου.

Ο Τραμπ αποκάλεσε το Cybertruck «απίστευτο» και «όμορφο» και φαινόταν εξίσου ευχαριστημένος με το Rolex που του παρουσίασε ο οικοδεσπότης. Ωστόσο, τα Tesla Cybertrucks ξεκινούν από 60.000 δολάρια και μπορούν να φτάσουν τα 100.000 δολάρια. Όσο για τα φθηνότερα ρολόγια Rolex ξεκινούν από 5.000 δολάρια, πράγμα που σημαίνει ότι τα δώρα του Ρος στον Τραμπ ξεπέρασαν κατά πολύ τα ομοσπονδιακά όρια για τις συνεισφορές σε υποψηφίους.

Η ζωντανή μετάδοση γινόταν ως επί το πλείστον στο μπροστινό κάθισμα του αυτοκινήτου, με μουσική υπόκρουση να παίζει καθώς ο Ρος άφηνε τον Τραμπ να πει διάφορες ατάκες. Ο πρώην πρόεδρος είπε μεταξύ άλλων ότι ο Ye, ο ράπερ παλαιότερα γνωστός ως Kάνιε Γουέστ, «είναι ένας πολύ καλός τύπος». Ο Ye ήταν επίσης υποστηρικτής του Τραμπ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το 2022, ο Τραμπ φιλοξένησε τον Ye και τον Fuentes για δείπνο στο Mar-a-Lago - μια εκδήλωση που προκάλεσε επικρίσεις.

Η θέση του συνοδηγού ενός αυτοκινήτου είναι ένα ασυνήθιστο μέρος για ένα πολιτικό που συγκεντρώνει υποστηρικτές. Αλλά ο Τραμπ προσπαθεί να προσεγγίσει νεαρούς άνδρες ψηφοφόρους και βρήκε την υποστήριξη ορισμένων ινφλουένσερ όπως ο Ρος που είναι πρόθυμοι να τον βοηθήσουν. Ήταν η τελευταία από μια σειρά εμφανίσεων που έκανε με παράγοντες επιρροής που έχουν πολλούς ακόλουθους κυρίως άνδρες της γενιάς Z. Ο Τραμπ δημοσίευσε πρόσφατα βίντεο με τον ινφλουένσερ και μποξέρ Τζέικ Πολ

Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, ο Τραμπ έδωσε συνέντευξη στον μεγαλύτερο αδερφό του Πολ, τον επαγγελματία παλαιστή Logan, για μια συνέντευξη.Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Τραμπ, Τζ.Ντ Βανς ακολουθεί επίσης την ιδια τακτική, δίνοντας συνέντευξη στο podcast των Nelk Boys, μιας ομάδας Καναδών ινφλουένσερ που ειναι γνωστοί για τις αμφιλεγόμενες φάρσες τους.

Οι διασημότητες του Διαδικτύου έχουν εκατομμύρια αφοσιωμένους ακόλουθους. Οι ροές του Ρος μπορούν να έχουν έως και 150.000 τακτικούς θεατές, με 500.000 άτομα να συντονίζονται για τη συνέντευξή του με τον Τραμπ. Ο Τραμπ είπε στον Ρος ότι γνωρίζει ότι «η νεολαία τείνει να είναι Δημοκρατική». «Κάντε την κίνηση τώρα, όλοι οι νέοι», είπε στους τηλεθεατές

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή