Χάος στη Bρετανία: Δεκάδες διαδηλώσεις κατά της μετανάστευσης - Επί ποδός 6.000 αστυνομικοί

Περισσότεροι από 6.000 ειδικοί αξιωματικοί επιστρατεύθηκαν για να αντιμετωπίσουν δεκάδες διαδηλώσεις κατά των μεταναστών στη Βρετανία, ενώ ξεκινάει σήμερα (7/8) η έρευνα για τον θάνατο τριών κοριτσιών που σκοτώθηκαν στην επίθεση στο Σάουθπορτ

Χάος στη Bρετανία: Δεκάδες διαδηλώσεις κατά της μετανάστευσης - Επί ποδός 6.000 αστυνομικοί
Associated Press
2'

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν προειδοποίησε τους ταραχοποιούς στο Λονδίνο ότι θα αντιμετωπίσουν την «πλήρη ισχύ του νόμου» εάν διαπράξουν έγκλημα, ενόψει των προγραμματισμένων διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα σήμερα το απόγευμα, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την πρόσφατη ξενοφοβική βία «πραγματικά σοκαριστική» και ζήτησε από τους Λονδρέζους να ελέγξουν τους φίλους και τους γείτονές τους. Η αστυνομία θα προστατεύσει «στοχευμένα κτήρια και χώρους λατρείας», πρόσθεσε, αφού ένας κατάλογος εταιρειών και συμβουλευτικών υπηρεσιών κοινοποιήθηκαν σε ομάδες συνομιλίας ως πιθανοί στόχοι για συγκεντρώσεις.

2024-08-07 12:18:19

Σε πολλές πόλεις της Βρετανίας επικρατεί κλίμα φόβου, με τα καταστήματα να σφραγίζουν τις προσόψεις τους και τα νοσοκομεία να ακυρώνουν ραντεβού μετά τις ταραχές και τα επεισόδια που ξέσπασαν μετά τη σφαγή τριών μικρών κοριτσιών στο Σάουθπορτ στις 29 Ιουλίου. Οι Αρχές ετοιμάζονται σήμερα (7/8) για διαδηλώσεις σε πάνω από 35 τοποθεσίες της χώρας.

Σχεδόν 6.000 αστυνομικοί, εξειδικευμένοι στη διατήρηση της τάξης, βρίσκονται επί ποδός για να αντιμετωπίσουν τυχόν έκτροπα που θα σημειωθούν. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Daily Mail, μηνύματα με ακραία ρατσιστικό περιεχόμενο που αναρτώνται στο Telegram και προτρέπουν σε βία, συνθέτουν μια «λίστα πιθανών στόχων» των ταραχοποιών, οι οποίοι δείχνουν να μην πτοούνται από τα αυστηρά μέτρα που έχει λάβει η βρετανική κυβέρνηση. Οι συντάκτες αυτών των μηνυμάτων βάζουν στο στόχαστρο δομές για πρόσφυγες, ακτιβιστές κατά του ρατσισμού και δικηγόρους ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μία εβδομάδα μετά την επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τρία κοριτσάκια η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τα χειρότερα επεισόδια εδώ και 13 χρόνια. Ξέσπασαν στο Σάουθπορτ την επομένη της επίθεσης, μετά από ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, που διαψεύστηκαν εν μέρει στη συνέχεια, σχετικά με τη θρησκεία και την καταγωγή του 17χρονου δράστη της σοκαριστικής επίθεσης, Άξελ Ρουντακουμπάνα.

Οι κινητοποιήσεις και τα επεισόδια εξαπλώθηκαν σε ολόκληρη τη Βρετανία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ εκατοντάδες συλλήψεις έλαβαν χώρα μετά από λεηλασίες σε ξενοδοχεία που φιλοξενούν αιτούντες άσυλο, επιθέσεις σε τζαμιά και πλιάτσικο σε καταστήματα.


Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή