Πολωνός φυλακίστηκε για τέσσερις μήνες επειδή έριξε μπουνιά στην πρωθυπουργό της Δανίας

Ο 39χρονος άνδρας, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, δήλωσε στο δικαστήριο την Τρίτη ότι είχε πιει πολύ και δεν θυμάται τι συνέβη
2'

Ένας Πολωνός κρίθηκε ένοχος για επίθεση αφότου έριξε μπουνιά στην πρωθυπουργό της Δανίας, Mette Frederiksen.

Δικαστήριο που έγινε στην Κοπεγχάγη τον καταδίκασε σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών, απέλαση και απαγόρευση εισόδου στη Δανία για πέντε χρόνια.

Ο 39χρονος άνδρας, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, δήλωσε στο δικαστήριο την Τρίτη ότι είχε πιει πολύ και δεν θυμάται τι συνέβη.

Η κυρία Frederiksen υπέστη ελαφρά τραύματα, όταν δέχθηκε γροθιά στον ώμο κατά τη διάρκεια της συνάντησης σε πλατεία της πόλης τον Ιούνιο.

Εκτός από την κατηγορία της βίας κατά δημόσιου υπαλλήλου, ο άνδρας κρίθηκε επίσης ένοχος για διάφορες κατηγορίες απάτης και άσεμνης έκθεσης που σχετίζονται με άλλα περιστατικά.

Μετά την έκτιση της ποινής φυλάκισής του θα απελαθεί. Θα πρέπει επίσης να καταβάλει τα δικαστικά έξοδα της υπόθεσης.

Η κυρία Frederiksen δεν κλήθηκε να εμφανιστεί ως μάρτυρας στη δίκη. Ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει αθώος για την κατηγορία της επίθεσης, αλλά ένοχος για ορισμένες από τις άλλες κατηγορίες.

Είπε ότι είχε πιει πολύ για να θυμάται τι είχε συμβεί και ότι είχε μια «κακή μέρα» όταν ήρθε αντιμέτωπος με την Frederiksen.

Η πρωθυπουργός υπέστη ελαφρά τραύματα στον αυχένα και τον ώμο ως αποτέλεσμα της επίθεσης, η οποία έλαβε χώρα μόλις δύο ημέρες πριν από τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η ίδια δήλωσε τότε ότι ήταν «συγκλονισμένη» από το περιστατικό, αλλά ήταν «καλά», αν και αποσύρθηκε από την τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας.

Η 46χρονη είναι επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, του μεγαλύτερου κόμματος στον κυβερνητικό συνασπισμό της Δανίας, και έγινε η νεότερη πρωθυπουργός της χώρας όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της το 2019.

Πηγή: BBC