«Η Ινδία έφτασε στο Top 5…», η Κίνα αναγνωρίζει την άνθηση της παραγωγής στη χώρα

Η επίσημη εφημερίδα της Κίνας Global Times μοιράστηκε μια λίστα με τις 10 κορυφαίες χώρες στον κόσμο σε μεταποιητική παραγωγή. Η Ινδία κατατάσσεται πέμπτη σε αυτή τη λίστα
2'

Η Ινδία οδεύει προς το να γίνει ο κατασκευαστικός κόμβος του κόσμου. Η γειτονική Κίνα φαίνεται επίσης να έχει αποδεχθεί ότι η Ινδία γίνεται πλέον μεγάλη δύναμη στον τομέα της μεταποίησης.

Η επίσημη εφημερίδα της Κίνας Global Times μοιράστηκε μια λίστα με τις 10 κορυφαίες χώρες στον κόσμο σε μεταποιητική παραγωγή. Η Ινδία κατατάσσεται πέμπτη σε αυτή τη λίστα.

Είναι ενδιαφέρον ότι η Global Times ανέφερε συγκεκριμένα την Ινδία στην ανάρτησή της που κοινοποιήθηκε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «X».

Global Times για την Οικονομία της Ινδίας

Οι Global Times έγραψαν στην ανάρτησή τους χαρακτηριστικά τα εξής: «Η Κίνα παραμένει η παγκόσμια δύναμη της παραγωγής. Η Ινδία έφτασε στην πρώτη 5άδα με προστιθέμενη αξία παραγωγής 456 δισεκατομμυρίων δολαρίων».

Η Global Times ετοίμασε αυτή τη λίστα με βάση τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο τόνος των Global Times, που ήταν πάντα επικριτικός για την Ινδία, έχει αμβλύνει προς την Ινδία για κάποιο διάστημα και αργά αλλά σταθερά, τώρα η Κίνα έχει αρχίσει να θεωρεί την Ινδία ως δύναμη στον κόσμο.

Η Κίνα στην κορυφή στην κατασκευή

Η Κίνα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των Global Times σε μεταποιητική παραγωγή με 4.659 δισεκατομμύρια δολάρια. Η ανάρτηση ανέφερε ότι η Αμερική βρίσκεται στη δεύτερη θέση με μεταποιητική παραγωγή 2.497 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Γερμανία βρίσκεται στην τρίτη θέση με 845 δισεκατομμύρια δολάρια, η Ιαπωνία είναι στην τέταρτη θέση με 818 δισεκατομμύρια δολάρια και η Ινδία είναι στην πέμπτη θέση με 456 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Νότια Κορέα κατατάσσεται έκτη σε αυτή τη λίστα, το Μεξικό κατατάσσεται έβδομο, η Ιταλία είναι όγδοη, η Γαλλία είναι ένατη και η Βραζιλία είναι δέκατη.

Η Ινδία είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη δύναμη στον κόσμο