ΗΠΑ: Μαθητής γρονθοκόπησε τη δασκάλα του γιατί του πήρε το ηλεκτρονικό παιχνίδι του

Ο μαθητής είναι υιοθετημένος και παράλληλα βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού

ΗΠΑ: Μαθητής γρονθοκόπησε τη δασκάλα του γιατί του πήρε το ηλεκτρονικό παιχνίδι του
Daily Mail
3'

Ο Brendan Depa που ήταν ανήλικος και συγκεκριμένα 17 ετών όταν διαδραματίστηκε το περιστατικό, γρονθοκόπησε βάναυσα την καθηγήτριά του Joan Naydich, τον Φεβρουάριο του 2023.

Ο Depa, που είναι πλέον ενήλικος, διέπραξε την επίθεση στο γυμνάσιο Matanzas στο Palm Coast της Φλόριντα, μια πόλη κοντά στην παραλία Daytona.

Θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπος μέχρι και με 30χρόνια φυλάκισης, αλλά θα περάσει μόλις 5 χρόνια πίσω από τα κάγκελα σε φυλακή της Φλόριντα, μαζί με άλλα 15 χρόνια αναστολής.

Ο Depa δεν αμφισβήτησε τις κατηγορίες εναντίον του ενώπιων του δικαστηρίου τον Οκτώβριου του 2023 και αρχικά επρόκειτο να δικαστεί τον Μάιο του 2024, ωστόσο ο δικαστής καθυστέρησε την ακρόαση προκειμένου να ακούσει περισσότερους μάρτυρες.

Το θύμα του, είχε ζητήσει από το δικαστήριο να φυλακίσει τον έφηβο δράστη της επίθεσης με την μέγιστη ποινή κάθειρξης των 30 ετών.

Ωστόσο, η απόφαση του δικαστή να δώσει εν τέλει 25 χρόνια λιγότερα από όσα ζητούσε το θύμα, να οφείλεται στη σπαρακτική μαρτυρία που κατέθεσε η μητέρα του.

Σύμφωνα με την Daily Mail η Leanne Depa είπε στο δικαστήριο ότι: ο «Brendan, είχε μια δύσκολη ζωή», προσθέτοντας πώς ο γιος της είχε «αισθανθεί εγκαταλελειμμένος» από αυτήν, αφού τον έστειλε να ζήσει σε μια μονάδα θεραπείας στη Βόρεια Καρολίνα για ένα χρόνο όταν ήταν 14 ετών.

Η Leanne Depa, η οποία υιοθέτησε τον Brendan όταν ήταν πέντε μηνών, άρχισε να κλαίει καθώς είπε στον δικαστή κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της ποινής του αυτιστικού γιου της: «Σε ικετεύω να τον αφήσεις να έρθει σπίτι μαζί μου».

Η εργοθεραπεύτρια είπε επίσης: «Παλεύει με τον αυτισμό και τα προβλήματα συμπεριφοράς, αλλά […] μπόρεσα να διαχειριστώ τον Brandon, γιατί τον ήξερα και ήξερα και τα ερεθίσματα του και γνώριζα επίσης τις ανάγκες και τα δυνατά του σημεία».

Στη μονάδα θεραπείας ο Depa χτύπησε στο κεφάλι άτομο του προσωπικού, γρονθοκόπησε έναν γιατρό και πέταξε μια καρέκλα, σύμφωνα με τη βοηθό εισαγγελέα του κράτους, Melissa Clark. Στη συνέχεια, στάλθηκε σε ένα ομαδικό σπίτι, πριν επιστρέψει για να ζήσει με τη μητέρα του και να πάει στο δημόσιο σχολείο στο Palm Coast το 2021.

Την ημέρα της επίθεσης, η καθηγήτρια ζήτησε από έναν άλλο δάσκαλο να πάρει την κονσόλα παιχνιδιών του Depa, ένα Nintendo Switch.

Όταν ο Depa το έμαθε, φέρεται να την έβρισε και να την έφτυσε καθώς έφευγε από την τάξη.

Μάλιστα, η κάμερα παρακολούθησης του σχολείου τον απαθανάτισε να την ακολουθεί, να πέφτει πάνω της ρίχνοντας της στο έδαφος και στη συνέχεια την γρονθοκόπησε στο κεφάλι 15 φορές.

Τα τραύματα που αποκόμισε η δασκάλα ήταν πέντε σπασμένα πλευρά, διάσειση και απώλεια ακοής.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν δείχνουν σπασίματα στο μάγουλο της, μώλωπες γύρω από τα μάτια, ένα ματωμένο μάτι, ένα βαθούλωμα στη μύτη και μια πληγή στο πίσω μέρος του αυτιού της.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή