Επιδρομή της Ουκρανίας στο Κουρσκ - Πούτιν: Μεγάλη πρόκληση, απετράπη ο εχθρός

Ουκρανικές δυνάμεις πέρασαν τα σύνορα προκαλώντας σφοδρές μάχες στο έδαφος της Ρωσίας

Καταστροφές στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας μετά την ουκρανική επιδρομή

AP
1'

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως η ουκρανική επιδρομή στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ είναι μεγάλη πρόκληση.

"Το καθεστώς του Κιέβου ξεκίνησε άλλη μια μεγάλη πρόκληση", δήλωσε ο Πούτιν στα μέλη της ρωσικής κυβέρνησης σχετικά με την επίθεση στο Κουρσκ.

Ο Πούτιν είπε πως ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν "αδιακρίτως βομβαρδισμό πολιτικών" στόχων στην περιφέρεια Κουρσκ.

Οι δυνάμεις της Ρωσίας απέτρεψαν τον εχθρό

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα πως έχει εμπλακεί σε σφοδρές μάχες εναντίον ουκρανικών δυνάμεων που εισέδυσαν στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ σε μία από τις μεγαλύτερες εφόδους στο έδαφος της Ρωσίας αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι εξακολουθεί να μάχεται ουκρανικές μονάδες "στις περιοχές της περιφέρειας Κουρσκ ακριβώς δίπλα στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας. Αεροπορικά πλήγματα, πυραυλικές δυνάμεις, πυρά πυροβολικού και ενέργειες μονάδων που καλύπτουν τα κρατικά σύνορα (...) απέτρεψαν τον εχθρό από το να προωθηθεί εις βάθος στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας".

Ανέφερε πως οι μάχες συνεχίζονται, προσθέτοντας πως έχει ήδη καταστρέψει 50 τεθωρακισμένα οχήματα, περιλαμβανομένων επτά αρμάτων μάχης, οκτώ τεθωρακισμένων μεταφοράς προσωπικού, τριών οχημάτων μάχης πεζικού και 31 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης στην περιοχή.

Η Σούντζα είναι το τελευταίο επιχειρησιακό σημείο για τις ρωσικές εξαγωγές αερίου διά μέσου ποταμών προς την Ευρώπη μέσω Ουκρανίας. Μόλις 60 χλμ. βορειοδυτικά βρίσκεται ο ρωσικός πυρηνικός σταθμός του Κουρσκ.

Σχετικές ειδήσεις