Κίνα: Ο «άγγελος της Ναντζινγκ» που σώζει ζωές - Ακοίμητος φρουρός σε «γέφυρα αυτοκτονιών»
Ο κύριος Τσεν Σι, γνωστός ως «Άγγελος της Ναντζίνγκ» έχει προσφερθεί εθελοντικά να περιπολεί τη γέφυρα Γιανγκτσέ κάθε μέρα και σε μια καριέρα 21 ετών, έχει σώσει 469 ανθρώπους από την αυτοκτονία. Μια από τις πιο διάσημες γέφυρες της Κίνας, είναι επίσης η πιο δημοφιλής τοποθεσία στον κόσμο για να αυτοκτονήσει κανείς. Σχεδόν καθημερινά υπάρχουν άνθρωποι που μένουν μόνοι τους ή περιφέρονται άσκοπα στην περιοχή, και ο Τσεν αρχίζει σκόπιμα μαζί τους την κουβέντα για να ελέγξει αν είναι ή όχι υποψήφιοι... αυτόχειρες.
Μερικές φορές αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται, ενίοτε όμως απαιτούνται πολύ περισσότερα για να σώσει ζωές. Η South China Morning Post αναφέρει ότι όλα άρχισαν για τον Τσεν το 2000, όταν είδε ένα κορίτσι που φαινόταν απελπισμένο να περιφέρεται στη γέφυρα. Ανησυχούσε μήπως της συμβεί κάτι και έτσι έφερε το μεσημεριανό του για να το μοιραστούν και άρχισε να συνομιλεί μαζί της. Τελικά της πλήρωσε ένα εισιτήριο λεωφορείου για να πάει σπίτι της, αλλά συνειδητοποίησε ότι αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να συμβαίνει συνέχεια.
Τα τελευταία 21 χρόνια, διασχίζει τη γέφυρα 10 φορές την ημέρα με το ηλεκτρικό του σκούτερ φορώντας το κόκκινο σακάκι του με τις λέξεις «τιμώ τη ζωή» στην πλάτη. Είναι χαρισματικός, αποφασιστικός, ενώ μπορεί να γίνει ακόμη και αγενής, σε κάποιο βαθμό στην προσπάθειά του να σώσει ζωές ανθρώπων, κάτι στο οποίο έχει γίνει ειδικός.
«Οι άνθρωποι που δίνουν ακραία εσωτερική πάλη δεν έχουν χαλαρές κινήσεις σώματος, το σώμα τους φαίνεται βαρύ», είπε ο Τσεν στο κινεζικό πρακτορείο News Weekly. Ο ίδιος έχει βοηθήσει ανθρώπους που ήθελαν να αυτοκτονήσουν επειδή τους απάτησε ο/η σύζυγός τους, άλλους που είχαν τεράστια οικονομικά προβλήματα αλλά και για πολλούς άλλους λόγους. Στο σπίτι του έχει ακόμη και έξτρα δωμάτια όπου φιλοξενεί μερικές φορές προσωρινά σε ένα ασφαλές περιβάλλον τους πολίτες που σώζει από τη γέφυρα
Η ιστορία του μετατράπηκε σε ντοκιμαντέρ το 2015 που κέρδισε δεκάδες βραβεία. Ονομάζεται «Άγγελος της Ναντζίνγκ», είναι μια συναρπαστική ματιά σε όσους βρίσκονται στο περιθώριο μιας ταχέως μεταβαλλόμενης κινεζικής κοινωνίας.