Τέιλορ Σουίφτ: Από τα Σκόπια ο 19χρονος τζιχαντιστής που σχεδίαζε επίθεση σε συναυλία της στη Βιέννη

Τέιλορ Σουίφτ: Καταγωγή από τα Σκόπια είχε ο 19χρονος τζιχαντιστής που ήθελε να αιματοκυλίσει τη συναυλία της ποπ σταρ στη Βιέννη. Είχε κλέψει χημικά από το εργαστήριο όπου δούλευε
Η Τέιλορ Σουίφτ
AP
1'

Ο 19χρονος τζιχαντιστής που συνελήφθη χθες (7/8) στην Αυστρία με την κατηγορία ότι ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα σε μια από τις τρεις συναυλίες που θα έδινε η Τέιλορ Σουίφτ στη χώρα, είχε καταγωγή από τα Σκόπια.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Puls24 η οικογένεια του 19χρονου είχε μετακομίσει από τη Βιέννη στην πόλη Τέρνιτς όπου έγινε η σύλληψη. Κατά την ίδια πηγή η οικογένεια του 19χρονου τα μέλη της οποίας έχουν αυστριακή υπηκοότητα κατάγεται από τα Σκόπια και έχει ρίζες στην Αλβανία. Από τα Σκόπια καταγόταν και ο τζιχαντιστής που είχε πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη, με απολογισμό τέσσερις νεκρούς και 23 τραυματίες στις 2 Νοεμβρίου του 2020

Ο νεαρός φέρεται να ριζοσπαστικοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα καθώς οι γείτονές του δήλωσαν ότι «ξαφνικά εμφανίστηκε με μούσι όπως οι Ταλιμπάν» ενώ στο διαμέρισμά του εμφανιζόταν μια γυναίκα με ισλαμική μαντήλα. Αυστριακά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν, ακόμα, ότι ο 19χρονος ήταν υπάλληλος σε εργαστήριο και φέρεται να είχε κλέψει χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή εκρηκτικών.

Χημικές ουσίες εντοπίστηκαν στο σπίτι του 19χρονου και εξετάζονται. Εκτός από τον 19χρονο, οι αυστριακές αρχές που σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, ενημερώθηκαν για το επικείμενο χτύπημα από ξένη μυστική υπηρεσία, συνέλαβαν δύο 17χρονους ως υπόπτους για το ίδιο σχεδιαζόμενο χτύπημα.

Ωστόσο η αυστριακή Kurier αναφέρει ότι για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλα δύο άτομα και γι' αυτό αποφασίστηκε τελικά η ακύρωση όλων των συναυλιών της Σουίφτ στην Αυστρία.