Τέιλορ Σουίφτ: Με καταγωγή από τα Σκόπια ο 19χρονος τζιχαντιστής

Στο σπίτι του 19χρονου βρέθηκαν χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για κατασκευή εκρηκτικών

Τέιλορ Σουίφτ: Με καταγωγή από τα Σκόπια ο 19χρονος τζιχαντιστής
AP
2'

Καταγωγή από Σκόπια είχε ο 19χρονος τζιχαντιστής συνελήφθη από την αστυνομία την Τετάρτη στην Αυστρία. Ο νεαρός συνελήφθη με την κατηγορία ότι ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα σε μια εκ των τριών συναυλιών που θα έδινε η Τέιλορ Σουίφτ στη χώρα σήμερα, αύριο και το Σάββατο.

Σύμφωνα με το Puls24 η οικογένεια του 19χρονου είχε μετακομίσει από τη Βιέννη στην πόλη Τέρνιτς όπου έγινε η σύλληψη. Κατά την ίδια πηγή η οικογένεια του 19χρονου τα μέλη της οποίας έχουν αυστριακή υπηκοότητα, έχει καταγωγή από τη Βόρεια Μακεδονία και ρίζες στην Αλβανία. Όπως σημειώνεται, μάλιστα, καταγωγή από τη Βόρεια Μακεδονία είχε και ο τζιχαντιστής ο οποίος στις 2 Νοεμβρίου 2020 είχε πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη, με απολογισμό τέσσερις νεκρούς και 23 τραυματίες.

https://www.instagram.com/p/C-YXeSjMG4q/

Πληροφορίες θέλουν τον 19χρονο να ριζοσπατικοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα με γείτονες του να δηλώνουν ότι «ξαφνικά μια ημέρα εμφανίστηκε με μούσι όπως οι Ταλιμπάν». Κατά τις ίδιες μαρτυρίες, είχαν, επίσης, δει μια γυναίκα με μπούργκα στο διαμέρισμά του 19χρονου.

Αυστριακά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν, ακόμα, ότι ο 19χρονος εργαζόταν σε εργαστήριο και φέρεται να είχε κλέψει χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για παρασκευή εκρηκτικών. Τέτοια χημικά εντοπίστηκαν στο σπίτι του 19χρονου και εξετάζονται.

Οι αυστριακές Αρχές που, ακτά την Bild, ενημερώθηκαν για το σχεδιαζόμενο χτύπημα από ξένη μυστική υπηρεσία, συνέλαβαν δύο 17χρονους ως υπόπτους για το ίδιο σχεδιαζόμενο χτύπημα.

Ωστόσο η αυστριακή Kurier αναφέρει ότι για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλα δύο άτομα και γι' αυτό αποφασίστηκε τελικά η ακύρωση όλων των συναυλιών της Σουίφτ στην Αυστρία.

Η γερμανκή εφημερίδα μεταδίδει, επίσης, ότι μυστική υπηρεσία άλλης χώρας είχε εντοπίσει βίντεο ενός εκ των υπόπτων στο οποίο δήλωνε υποταγή στο Ισλαμικό Κράτος σαν αυτά που συνήθως ακολουθούν κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα ως απόδειξη ανάληψης ευθύνης από το ISIS.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή