Σε αυτή την πόλη πληρώνετε 0,88 ευρώ ετησίως για ενοίκιο - Οι υποχρεώσεις των κατοίκων

Η πόλη αυτή είναι μικρή, όμορφη και βρίσκεται στην Ευρώπη
Karl-Josef Hildenbrand/DW
2'

Ποιος δεν έχει ονειρευτεί να μένει σε ένα σπίτι με ενοίκιο σχεδόν μηδενικό;

Στην πόλη Άουκσμπουργκ της Βαυαρίας οι κάτοικοι ζουν αυτό το όνειρο!

Ο κοινωνικός οικισμός Fuggerei ιδρύθηκε το 1516 από τον Γιακόμπ Φούγκερ τον Νεότερο (γνωστός και ως Γιακόμπ Φούγκερ ο Πλούσιος), ως μια καινοτόμα λύση στο πρόβλημα στέγασης των φτωχών πολιτών της περιοχής.

Αρχικά, ως το 1523 είχαν χτιστεί 52 σπίτια. Στην πορεία όμως χτίστηκαν πλατείες, κεντρικές οδοί και μια εκκλησία. Ο οικισμός αυτός θύμιζε μικρή μεσαιωνική πόλη, με τις πέντε πύλες του να κλείνουν κάθε βράδυ στις 10.

Έως και σήμερα, πολλά στοιχεία την κάνουν να φαίνεται με μια μεσαιωνική πόλη.

Στην περιοχή ζουν σήμερα περίπου 150 άτομα που αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες. Το Fuggerei δέχεται περίπου 30 με 40 αιτούντες ετησίως, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Πόσο κοστίζει το νοίκι;

Ένα φιορίνι του Ρήνου, που είναι ισάξιο των 0,88 ευρώ, είναι το ετήσιο ποσό που πληρώνουν οι ενοικιαστές των σπιτιών. Υπάρχει όμως και μια ιδιαίτερη, έξτρα απαίτηση.

Ο κάθε ενοικιαστής πρέπει να είναι καθολικός και έχει την υποχρέωση να πραγματοποιεί τρεις προσευχές την ημέρα, αλλά και να προσφέρει εργασία στην κοινότητα έστω και για λίγες ώρες μηνιαίως.

Μια ακόμη απαίτηση για τους πιθανούς ενοικιαστές είναι ότι πρέπει να έχουν ζήσει τουλάχιστον δύο χρόνια στην πόλη Άουσκμπουργκ και να μην έχουν χρέη στις τράπεζες.

Κάθε σπίτι της Fuggerei έχει έκταση από 45 έως 65 τετραγωνικά μέτρα, έχει τον δικό του κήπο, έχει τρεχούμενο νερό και ηλεκτρικό σε πλήρη λειτουργία.

Όλα θυμίζουν μια κανονική ζωή σε μια επαρχία της Γερμανίας, με κάποιες εντυπωσιακές αναφορές στον μεσαίωνα.