Μέριλαντ: 12χρονη κέρδισε «μαύρη ζώνη» στο ψάρεμα - Έπιασε σπάνιο ψάρι 61 εκατοστών

Η 12χρονη τιμήθηκε από την πολιτεία του Μέριλαντ με το βραβείο Master Angel για τις επιδόσεις της στο ψάρεμα

Μέριλαντ: 12χρονη κέρδισε «μαύρη ζώνη» στο ψάρεμα - Έπιασε σπάνιο ψάρι 61 εκατοστών
Facebook
2'

Ένα κορίτσι ηλικίας μόλις 12 ετών έλαβε μια ιδιαίτερη διάκριση από την πολιτεία του Μέριλαντ για τις δεξιότητές της στο ψάρεμα.

Ειδικότερα, η 12χρονη Λούσι Μουρ έλαβε τη «μαύρη ζώνη του ψαρέματος», δηλαδή το βραβείο Master Angel, καθώς για έναν χρόνο κυνηγούσε σπάνια αλιεύματα μαζί με τον πατέρα της.

Η Λούσι Μουρ εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για το ψάρεμα από την ηλικία των 3 ετών, όταν κέρδισε το παρατσούκλι «βασίλισσα των γαλαζολιόψαρων», λόγω της ικανότητάς της στην πρώιμη παιδική ηλικία να ψαρεύει! Της αρέσει να εξερευνά την ύπαιθρο και να μαθαίνει για τα ψάρια που κυνηγά. Ωστόσο, το ψάρεμα είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια ψυχαγωγική ενασχόληση για εκείνη.

Η Washington Post αναφέρει την ιστορία της 12χρονης όταν σ’ ένα ταξίδι μαζί με τον πατέρα της, τον Νικ Περέζ πήγαν για ψάρεμα σε συνθήκες βροχής και ομίχλης σε μια λίμνη στο Κεντάκι. Εκεί αναζήτησαν ένα σπάνιο και περίεργο ψάρι που ονομάζεται Musky. Πρόκειται για ένα είδος μεγάλων αρπακτικών ψαριών του γλυκού νερού από τη βόρεια Αμερική, το μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας των λούτσων. Εκεί, η μικρή έπιασε ένα μεγάλο τέτοιο ψάρι, μήκους 61 εκατοστών.

«Ήταν τόσο σκληρή δουλειά! Μιλάμε για σχεδόν 30 ώρες ψαρέματος για ένα και μόνο ψάρι. Η κόρη μου ήταν αυτή που το έπιασε», είπε ο Περέζ στο μέσο ενημέρωσης. «Υπάρχουν ψαράδες που ξέρω, ηλικίας 60 ετών και δεν έχουν πιάσει ποτέ κάτι αντίστοιχο, ενώ η κόρη μου όταν το έπιασε ήταν μόνο 9 ετών».

Το πρόγραμμα FishMaryland από το Τμήμα Φυσικών Πόρων του Μέριλαντ διαχειρίζεται την πιστοποίηση Master Angler ως έναν τρόπο εορτασμού της ποικιλομορφίας του γλυκού νερού των ποταμών, των ρεμάτων και των λιμνών του Μέριλαντ.

Το βραβείο της απονεμήθηκε κατά τη διάρκεια μιας τελετής στο Bass Pro Shops, το αγαπημένο αμερικανικό outdoor outlet που χάρισε στη Μουρ προσαρμοσμένα αλιευτικά εργαλεία, μια δωροκάρτα αξίας 250 δολαρίων και μια ευκαιρία να ταΐσει τα ψάρια στη δεξαμενή - κάτι που της άρεσε ιδιαίτερα.

*Με πληροφορίες από goodnewsnetwork

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή