Αμερικανικά αεροσκάφη F-22 στελθ φτάνουν στη Μέση Ανατολή εν μέσω εντάσεων Ιράν-Ισραήλ

Οι ΗΠΑ ενισχύουν το στρατιωτικό τους αποτύπωμα στη Μέση Ανατολή
1'

Προηγμένα αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη F-22 stealth έφτασαν στη Μέση Ανατολή την Πέμπτη, δήλωσε ο αμερικανικός στρατός, καθώς η Ουάσιγκτον ενισχύει τις δυνάμεις της στην περιοχή ενόψει μιας αναμενόμενης ιρανικής αντεπίθεσης στο Ισραήλ.

Η ανάπτυξη στοχεύει να μειώσει την πιθανότητα περιφερειακής κλιμάκωσης από το Ιράν ή τους αντιπροσώπους του, ανέφερε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό ή την ακριβή τοποθεσία των αεροπλάνων.

Επτά Αμερικανοί τραυματίστηκαν σε επίθεση με ρουκέτα στο Ιράκ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για την οποία η Ουάσινγκτον κατηγόρησε μια ομάδα πολιτοφυλακής που υποστηρίζεται από το Ιράν.

Και η Τεχεράνη και οι σύμμαχοί της αναμένεται να εξαπολύσουν επίθεση στο Ισραήλ ως αντίποινα για τη δολοφονία κορυφαίων στελεχών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ σε επιδρομές την περασμένη εβδομάδα, είτε κατηγορήθηκαν είτε αξιώθηκαν από το Ισραήλ.

Οι δολοφονίες είναι από τις πιο σοβαρές σε μια σειρά από επιθέσεις που έχουν εντείνει τους φόβους για μια περιφερειακή πυρκαγιά που προέρχεται από τον πόλεμο της Γάζας.