Κίνα: Δυναμική ανάπτυξη του τομέα των πατεντών χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα

Η Κίνα έχει εξασφαλίσει μία υψηλή θέση επί τη βάσει του αριθμού των εφαρμογών των πράσινων πατεντών χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα για το 2023

Κίνα: Δυναμική ανάπτυξη του τομέα των πατεντών χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα
AP
1'

Η δυναμική ανάπτυξη του τομέα των πατεντών της Κίνας αντανακλά την συνεισφορά της στην παγκόσμια βιώσιμη ανάπτυξη, σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Κίνας (CNIPA).

Η Κίνα έχει εξασφαλίσει μία υψηλή θέση επί τη βάσει του αριθμού των εφαρμογών των πράσινων πατεντών χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα για το 2023, με ετήσια αύξηση 20%, αντιστοιχώντας σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% επί του συνολικού αριθμού των εφαρμογών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η αύξηση αυτή ήταν κατά 7,1% μεγαλύτερη από τον παγκόσμιο μέσο όρο, σύμφωνα με την επισήμανση της CNIPA στην αναφορά της για την Στατιστική Ανάλυση των Πράσινων και Χαμηλών σε Αποτύπωμα Άνθρακα Πατεντών.

Η ίδια αναφορά προσδιορίζει τις πράσινες και χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα πατέντες να έχουν κεντρικό ρόλο στις τεχνολογίες που μπορούν να προωθήσουν την πράσινη ανάπτυξη.

Αυτές οι τεχνολογίες αναλύονται σε τομείς όπως η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα στην ενέργεια από ορυκτά καύσιμα, η εξοικονόμηση ενέργειας, η ανακύκλωση και αποτελεσματική χρήση της ενέργειας, η καθαρή ενέργεια, η αποθήκευση ενέργειας, η δέσμευση των αερίων του θερμοκηπίου και η αποτελεσματική χρήση και αποθήκευση της ενέργειας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή