Τέιλορ Σουίφτ: Στο φως φωτογραφίες του τζιχαντιστή που ήθελε να αιματοκυλίσει συναυλία της

Οι αυστριακές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες των τζιχαντιστών που συνελήφθησαν για τον σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης στην συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη
3'

Στη δημοσιότητα δόθηκε η φωτογραφία του 19χρονου τζιχαντιστή που συνελήφθη, μαζί με ακόμη έναν 17χρονο, ως ύποπτος για τον σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης στη συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη Βιέννη.

Τη φωτογραφία δημοσίευσε η αστυνομία της Αυστρίας, το απόγευμα της Πέμπτης (08/08). Πρόκειται για τον 19χρονο Μπεράν Α. (Beran A.) ο οποίος σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε μια από τις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη, οι οποίες τελικά ακυρώθηκαν. Σύμφωνα με τις Αρχές οι δύο τζιχαντιστές σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν μαχαίρια ή αυτοσχέδια εκρηκτικά για να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Ο 19χρονος βασικός ύποπτος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε καταγωγή από τα Σκόπια, σκόπευε «να σκοτώσει τον εαυτό του και ένα μεγάλο πλήθος στη συναυλία είτε σήμερα είτε αύριο», δήλωσε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας και Πληροφοριών, Ομάρ Χαϊτζάουι-Πίρτσνερ.

Ο ύποπτος πρόσθεσε «είναι ξεκάθαρα ριζοσπαστικοποιημένος προς την κατεύθυνση του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) και πιστεύει ότι είναι σωστό να σκοτώνονται άπιστοι». Στη συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε επίσης μια θολή εικόνα του άνδρα να κραδαίνει δύο μεγάλα μαχαίρια.

Ένας δεύτερος ύποπτος, που λέγεται ότι είναι ένας 17χρονος Αυστριακός υπήκοος με τουρκικό και κροατικό υπόβαθρο, είχε αρχίσει να εργάζεται στο χώρο της συναυλίας λίγες μέρες πριν ακυρωθούν τα σόου της Tέιλορ Σουίφτ λόγω της τρομοκρατικής απειλής. Προσελήφθη πριν από λίγες ημέρες σε εταιρεία εγκαταστάσεων που παρείχε υπηρεσίες στον χώρο κατά τη διάρκεια των συναυλιών, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ένας 15χρονος, ο οποίος είχε έρθει σε επαφή και με τους δύο υπόπτους, ανακρίθηκε επίσης από την αστυνομία, ωστόσο δεν αναζητούνται άλλοι ύποπτοι όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γκέρχαρντ Κάρνερ.

Η Σκότλαντ Γιαρντ εν τω μεταξύ θα εξετάσει «όλες τις πληροφορίες» πριν από την επιστροφή της Σουίφτ στο Ηνωμένο Βασίλειο για μια σειρά συναυλιών την επόμενη εβδομάδα. Η Μητροπολιτική Αστυνομία είπε ότι δεν υπάρχει τίποτα που να υποδεικνύει ότι τα γεγονότα στη Βιέννη θα έχουν αντίκτυπο στην επερχόμενη συναυλία της ποπ σταρ στο Wembley του Λονδίνου, που θα πραγματοποιηθεί σε πέντε νύχτες, ξεκινώντας στις 15 Αυγούστου.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν είπε ότι η πόλη θα «συνεχίσει» και θα φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις αργότερα αυτόν τον μήνα. Όταν ρωτήθηκε για τα γεγονότα στην Αυστρία, ο Χαν είπε στο Sky News: «Είμαστε μια πρωτεύουσα, είμαστε μια διεθνής πόλη, σε τακτική βάση φιλοξενούμε μεγάλες εκδηλώσεις (..) Ανυπομονώ να καλωσορίσω την Tέιλορ Σουίφτ ξανά»