Βίντεο ντοκουμέντο: Ισχυρή έκρηξη σε πλοίο σε λιμάνι της Κίνας

Η έκρηξη σημειώνεται 4 χρόνια μετά την κολοσσιαία έκρηξη σε λιμάνι της Βηρυτού του Λιβάνου, η οποία σκότωσε περισσότερους από 200 ανθρώπους

Βίντεο ντοκουμέντο: Ισχυρή έκρηξη σε πλοίο σε λιμάνι της Κίνας
1'

Στη δημοσιότητα έδωσε το κρατικό κινεζικό δίκτυο ειδήσεων China News, ένα βίντεο στο οποία έχει καταγραφεί η στιγμή της έκρηξης σε ένα γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ενώ είναι αγκυροβολημένο σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια της Κίνας.

Οι εικόνες φαίνεται να δείχνουν ότι η έκρηξη προήλθε από ένα εμπορευματοκιβώτιο που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του πλοίου, με πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται από το πλοίο. Συντρίμμια εκτοξεύονται στον αέρα καθώς πυκνός καπνός υψώνεται ψηλά πάνω από το λιμάνι.

Το πλοίο έχει αναγνωριστεί ως πλοίο ιδιοκτησίας της Ταϊβάν που πλέει επί του παρόντος υπό σημαία της Λιβερίας. Αγκυροβόλησε στον τερματικό σταθμό Ningbo Beilun Phase III όταν σημειώθηκε η έκρηξη.

Το Ningbo Zhoushan είναι το πιο πολυσύχναστο λιμάνι στον κόσμο όσον αφορά στην ποσότητα φορτίου που αποστέλλεται μέσα και έξω, με σχεδόν 900 εκατομμύρια τόνους που διακινήθηκαν το 2015 (τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία). Εμπορεύεται με περισσότερα από 60 λιμάνια σε περισσότερες από 90 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Το κλιπ, που κοινοποιήθηκε στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo, έχει προβληθεί εκατοντάδες φορές.

Έρχεται τέσσερα χρόνια μετά την κολοσσιαία έκρηξη σε λιμάνι της Βηρυτού του Λιβάνου, η οποία σκότωσε περισσότερους από 200 ανθρώπους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή