Ιταλία: 10χρονος έσωσε τη μητέρα του από τον βίαιο σύντροφό της - «Μικρός, αλλά τόσο μεγάλος ήρωας»

Πρώτη είδηση έχει γίνει στην Ιταλία η ιστορία ενός αγοριού που έδειξε θάρρος και γρήγορα αντανακλαστικά για να βοηθήσει τη μητέρα του

Ιταλία: 10χρονος έσωσε τη μητέρα του από τον βίαιο σύντροφό της - «Μικρός, αλλά τόσο μεγάλος ήρωας»
1'

'Ενα 10χρονο αγόρι στην Ιταλία τηλεφώνησε στις πρώτες βοήθειες για να αναφέρει ότι η μητέρα του έπεσε θύμα βίαιης συμπεριφοράς από τον σύντροφό της και να ζητήσει να σταλεί άμεσα ασθενοφόρο. Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Afragola, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Νάπολη.

Ωστόσο, καθώς τα λεπτά περνούσαν και η κατάσταση γινόταν όλο και πιο κρίσιμη, το αγόρι αποφάσισε να κατέβει στο δρόμο αναζητώντας βοήθεια. Κατάφερε να βρει και να σταματήσει ένα περιπολικό και να οδηγήσει αμέσως τους αστυνομικούς στο σπίτι του.

Το θέμα γνωστοποίησε ο δημοτικός σύμβουλος Antonio Iacetta, ο οποίος συνεχάρη την ιταλική αστυνομία όπως επίσης και τον 10χρονο για τη συμπεριφορά του «αυτόν τον μικρό, αλλά τόσο μεγάλο ήρωα».

«Το αγόρι σταμάτησε τους δημοτικούς αστυνομικούς και τους είπε ότι ο σύντροφος της μητέρας του τη χτυπούσε. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι του ζευγαριού, επιβεβαίωσαν την αναφορά του αγοριού, που πριν ζητήσει βοήθεια από τη δημοτική αστυνομία, είχε ήδη καλέσει για να ζητήσει βοήθεια για τη μητέρα του».

Οι αστυνομικοί συνόδευσαν τη μητέρα του παιδιού στο νοσοκομείο, ενώ, όπως επισημαίνουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, «ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε ο βίαιος σύντροφός της να μην μπορέσει να της κάνει άλλο κακό». «Τώρα ελπίζουμε ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου μας θα παραμείνουν στο πλευρό αυτής της οικογένειας, ώστε να μην υποστεί ξανά κανενός είδους κακοποίηση», έγραψε ο δημοτικός σύμβουλος από την Κάτω Ιταλία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή