Επικεφαλής της οργάνωσης μουσουλμάνων φοιτητών της Ινδίας: Προειδοποιεί για αλλαγή στο Μπαγκλαντές

Αναφερόμενος στη συνέντευξη της Hasina, ο Quadri επεσήμανε ότι αυτές οι ταραχές ενορχηστρώθηκαν από κρατικούς εχθρούς

Επικεφαλής της οργάνωσης μουσουλμάνων φοιτητών της Ινδίας: Προειδοποιεί για αλλαγή στο Μπαγκλαντές
4'

Ο πρόεδρος της Οργάνωσης Μουσουλμάνων Φοιτητών της Ινδίας (MSO) Shujaat Ali Quadri εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για την επιδείνωση της κατάστασης και την πολιτική αναταραχή στο Μπαγκλαντές μετά την πρόσφατη διάλυση της κυβέρνησης Sheikh Hasina.

Ο Quadri τόνισε ότι οι ταραχές στο Μπαγκλαντές προκαλούν σοβαρή ανησυχία, υποδηλώνοντας ότι διαδίδονται από έναν εξωτερικό εχθρό, τον οποίο ανέφερε ως «Λευκό Άνθρωπο».

Αναφερόμενος στη συνέντευξη της Hasina, ο Quadri επεσήμανε ότι αυτές οι ταραχές ενορχηστρώθηκαν από κρατικούς εχθρούς.

Είπε, "Ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση του Σεΐχη Χασίνα αναγκάστηκε και πιέστηκε να διαλυθεί καθιστά σαφές ότι πρόκειται για μια πράξη που ενορχηστρώθηκε από τους εχθρούς του Μπαγκλαντές. Αυτό είχε επισημάνει προηγουμένως από την ίδια."

«Ένας «Λευκός Άνθρωπος» είχε επικοινωνήσει με τον πρώην πρωθυπουργό του Μπαγκλαντές, εγείροντας πολλά αιτήματα, ένα από τα οποία περιελάμβανε την κατασκευή ξένης αεροπορικής βάσης στο έδαφος του Μπαγκλαντές. Αλλά όταν ο πρωθυπουργός δεν συμφώνησε, πυροδοτήθηκαν προσπάθειες για την ανατροπή της κυβέρνησης Η ψεύτικη διαμαρτυρία χτίστηκε για να ρίξει την κυβέρνηση», πρόσθεσε.
Στη συνέντευξή του στο ANI, ο Shujaat Ali Quadri ανέφερε ότι οι τρέχουσες διαμαρτυρίες οικοδομήθηκαν γύρω από το θέμα της κράτησης, ένα θέμα που έκλεισε το Ανώτατο Δικαστήριο του Μπαγκλαντές το 2018.

Εξήγησε, «Ένας όχλος κινητοποιήθηκε πολύ προσεκτικά για να δημιουργήσει χάος που θα ανέτρεπε τελικά την κυβέρνηση».

Υποστήριξε ότι η αναταραχή ξεκίνησε με μια σειρά από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που περιείχαν παλιές, επεξεργασμένες και επεξεργασμένες φωτογραφίες και βίντεο, απεικονίζοντας ψευδώς τον Σεΐχη Χασίνα ως «δικτάτορα».

Σύμφωνα με τον Quadri, αρκετοί λογαριασμοί bot στο 'X' δημιουργήθηκαν για να βλάψουν την εικόνα της Hasina χρησιμοποιώντας μεθόδους προπαγάνδας αντιγραφής και επικόλλησης. Οι περισσότερες από τις εικόνες και τα βίντεο που κοινοποιήθηκαν σε αυτές τις αναρτήσεις ήταν ψεύτικες, αλλοιώθηκαν και επεξεργάστηκαν για να εξυπηρετήσουν κακόβουλους σκοπούς.

Εκφράζοντας τις ανησυχίες του για τη βία και τις επιθέσεις σε μειονότητες στο Μπαγκλαντές, ο Quadri δήλωσε: "Η βία κατά οποιασδήποτε κοινότητας και μειονότητας είναι καταδικαστέα. Μέχρι την προεδρία της η προηγούμενη πρωθυπουργός, προστάτευε τις ινδουιστικές μειονότητες στη χώρα της καθώς η κυβέρνησή της σχηματίστηκε με βάση τις αρχές της μη βίας και της ανεκτικότητας προς όλες τις κοινότητες, ωστόσο, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για την επερχόμενη κυβέρνηση, η οποία μπορεί να ακολουθεί μια ριζοσπαστική και σκληροπυρηνική ιδεολογία».

Τόνισε ότι η μεταβίβαση της εξουσίας σε ριζοσπαστικές δυνάμεις είναι ανησυχία όχι μόνο για την Ινδία, ως γείτονα του Μπαγκλαντές αλλά και για την ανθρωπότητα συνολικά.
"Το καταδικάζω σοβαρά και προτρέπω την ινδική κυβέρνηση να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των μειονοτήτων στο Μπαγκλαντές. Προτρέπουμε επίσης την επερχόμενη κυβέρνηση του Μπαγκλαντές να σταματήσει αμέσως όλες τις επιθέσεις σε μειονότητες και να λάβει μέτρα για να προστατεύσει αυτές τις μειονότητες, τις περιουσίες τους και το προσκύνημά τους τοποθεσίες», πρόσθεσε ο Quadri.

Το Μπαγκλαντές αντιμετωπίζει μια ρευστή πολιτική κατάσταση με τη Σεΐχη Χασίνα, στις 5 Αυγούστου, να υποβάλλει την παραίτησή της από τη θέση της μετά τις αυξανόμενες διαδηλώσεις. Οι διαμαρτυρίες, που ηγήθηκαν κυρίως από φοιτητές που απαιτούσαν τον τερματισμό ενός συστήματος ποσοστώσεων για κρατικές θέσεις εργασίας, πήραν τη μορφή αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Η Σεΐχη Χασίνα έφτασε στην Ινδία το απόγευμα της Δευτέρας, αφού υπέβαλε την παραίτησή της. Δεν είναι σαφές εάν ο Σεΐχης Χασίνα θα συνεχίσει να μένει στο Δελχί ή θα μετακομίσει σε άλλη τοποθεσία αργότερα.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος του Μπαγκλαντές Μοχάμεντ Σαχαμπουντίν ανακοίνωσε τη διάλυση του κοινοβουλίου της χώρας για να ανοίξει ο δρόμος για το σχηματισμό μιας προσωρινής διοίκησης, ανέφερε η Dhaka Tribune.

Ο νομπελίστας Μοχάμεντ Γιουνούς διορίστηκε επικεφαλής της προσωρινής κυβέρνησης του Μπαγκλαντές, ανέφερε η Dhaka Tribune. Ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου του Μπαγκλαντές, Joynal Abedin, έκανε την ανακοίνωση. Η πρόεδρος του Εθνικιστικού Κόμματος του Μπαγκλαντές (BNP) Khaleda Zia αποφυλακίστηκε επίσης.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή