Βρετανία: Η γκάφα του πρίγκιπα Φίλιππου - Πώς κατέστρεφε τις συζητήσεις του Τζόουνς με την Ελισάβετ

Το πρώην αγόρι της χορωδίας, το οποίο έγινε διάσημο αφού τραγούδησε το κλασικό χριστουγεννιάτικο «Walking in the Air» το 1985
Αρχείου AP
2'

Την ξεκαρδιστική διακοπή που χρησιμοποίησε ο πρίγκιπας Φίλιππος για να «καταστρέψει» τις συνομιλίες μεταξύ του τραγουδιστή του Walking in the Air και της αείμνηστης βασίλισσας, Ελισάβετ αποκάλυψε ο ίδιος ο Άλεντ Τζόουνς.

Ο Ουαλός αστέρας είπε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν ευγενική και πάντα θα τον ρωτούσε πόσο καιρό χρειαζόταν για τις πρόβες, πριν του πει ότι η φωνή του «ακούγεται υπέροχη».

Ωστόσο, ο Δούκας του Εδιμβούργου «συχνά» ερχόταν και κατέστρεφε την αλληλεπίδραση ρωτώντας για το τι συμβαίνει με τη...φωνή του.

Το πρώην αγόρι της χορωδίας, το οποίο έγινε διάσημο αφού τραγούδησε το κλασικό χριστουγεννιάτικο «Walking in the Air» το 1985, μίλησε για τον «εφιάλτη» του να ξεχάσει τα λόγια του μπροστά στη βασιλική οικογένεια κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής Royal Variety.

Μιλώντας στο podcast Rosebud, ο 53χρονος είπε: «Την πρώτη φορά που τραγούδησα για την Αυτού Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα, ξέχασα τα λόγια μου.

«Ο Ρόρι Μπρέμπερ ήρθε σε μένα. Δεν τον είχα συναντήσει ποτέ πριν, αλλά τώρα είναι ένας αγαπημένος φίλος. Δεν ήταν τότε - τον μισούσα για αυτό το σχόλιο.

«Τραγουδούσα το Memory και μου είπε: "Μόλις απέδειξες στον κόσμο, δεν έχεις".

«Αυτή ήταν η μόνη φορά που είχα μια στιγμή επαναλαμβανόμενου εφιάλτη. «Είχα τη μουσική μπροστά μου για την πρόβα και πήγε υπέροχα, ο Άντιου Λόιντ Βέμπερ ήταν ενθουσιασμένος.

«Ήμουν 12μιση, θυμάμαι να περπατάω, να τραγουδάω τον πρώτο στίχο. Και μετά, ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο στίχο, κοίταξα προς το τέλος της αίθουσας και μπορούσα να δω μια πινακίδα εξόδου που τρεμόπαιξε και ξαφνικά σκέφτηκα: "Δεν έχω ιδέα τι θα ακολουθήσει"».

«Η Αυτή Μεγαλειότητα η βασίλισσα ήταν εκεί με τον πρίγκιπα Φίλιππο και μέλη της βασιλικής οικογένειας. Ευτυχώς, έφτιαξα τις λέξεις και επέστρεψα στον στίχο τρία, τέσσερα και πέντε, αλλά ήμουν πετρωμένος και τινάχτηκα και η φωνή μου ράγισε λίγο».

«Έτσι, αυτή ήταν η πρώτη φορά που έπαιζα για την Αυτή Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα».