Τραγωδία στη Βραζιλία: Ένας επιβάτης έχασε την πτήση και σώθηκε - Στους 61 οι νεκροί από τη συντριβή

Πολύνεκρο δυστύχημα με αεροπλάνο στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. 
2'

Δεκάδες άτομα έχασαν τη ζωή τους στο αεροσκάφος της εταιρείας Voepass που συνετρίβη την Παρασκευή στην πόλη Βινιέντο της Βραζιλίας, καθώς ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως δεν υπάρχουν επιζήσαντες.

Οι αεροπορικές εταιρείες VOEPASS επιβεβαίωσαν αργότερα ότι ένας επιβάτης ήταν στη λίστα, αλλά δεν πραγματοποίησε την πτήση. Η Voepass επικαιροποίησε τον αριθμό των νεκρών της πτήσης που συνετρίβη στη νότια βραζιλιάνικη πολιτεία Σάο Πάολο την Παρασκευή, λέγοντας ότι 61 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

«Η εταιρεία με λύπη ενημερώνει ότι και οι 61 επιβαίνοντες στην πτήση 2283 πέθαναν στον τόπο του δυστυχήματος», αναφέρει η Voepass σε ανακοίνωσή της.

Προηγουμένως είχε θεωρηθεί ότι 62 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στο αεροπλάνο που κατέπεσε.

Η Voepass υπογραμμίζει ότι υπήρχαν 57 επιβάτες στο αεροσκάφος - όχι 58 - και τέσσερα μέλη του πληρώματος.

«Αυτή τη στιγμή, η Voepass Linhas Aéreas δίνει προτεραιότητα στην παροχή απεριόριστης βοήθειας στις οικογένειες των θυμάτων και στην αποτελεσματική συνεργασία με τις αρχές για τη διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος», προσθέτει η εταιρεία.

Το δικινητήριο ATR-72 εκτελούσε πτήση από το Κασκαβέλ της πολιτείας Παρανά με προορισμό το αεροδρόμιο Γκουαρούλος στο Σάο Πάολο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας Voepass, στο αεροσκάφος επέβαιναν 58 ταξιδιώτες και 4 μέλη πληρώματος.

Σε βίντεο που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα καταγράφεται η ανεξέλεγκτη περιδίνηση του μοιραίου αεροσκάφος και η συντριβή του στο έδαφος.

Κατά την ομιλία του σε εκδήλωση, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας.

Πλάνα που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο GloboNews, έδειξαν μία μεγάλη περιοχή να καίγεται και μαύρος, πυκνός καπνός να αναδύεται από μία άτρακτο αεροπλάνου.

Το αεροπλάνο ATR–72 που διαχειριζόταν η αεροπορική εταιρεία Voepass Linhas Areas, εκτελούσε δρομολόγιο από το Κασκαβέλ, στην πολιτεία Παρανά, προς το Γκουαρούλιος, στο Σάο Πάολο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα G1, επικαλούμενη την αεροπορική εταιρεία, Voepass.

Σε εκδήλωση όπου παρίσταται στη νότια Βραζιλία, ο Πρόεδρος της χώρας, Λουίς Ινάσιο «Λούλα» ντα Σίλβα, ζήτησε από το πλήθος να τηρήσει ενός λεπτού σιγή.