Eπίθεση με drones στη στρατιωτική αεροπορική βάση των ΗΠΑ στο Aλ Τζιρ στη Συρία

Αμερικανική στρατιωτική βάση στη βορειοανατολική Συρία χτυπήθηκε από επιδρομή drone

Eπίθεση με drones στη στρατιωτική αεροπορική βάση των ΗΠΑ στο Aλ Τζιρ στη Συρία
1'

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα του Σαββάτου έπειτα από εκρήξεις που ακούστηκαν μέσα στην κατεχόμενη βάση του αεροδρομίου του αμερικανικού «Kharab al-Jir» στη Συρία .

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ακούστηκαν εκρήξεις μέσα στην κατεχόμενη από τους Αμερικανούς βάση του αεροδρομίου Χαράμπ αλ-Τζιρ στην επαρχία Χασάκα.

Οι εκρήξεις προκλήθηκαν προφανώς από drone που στόχευε τη βάση, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά και να βγαίνει καπνός από το εσωτερικό της.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το μέγεθος της καταστροφής, ούτε αν υπήρξε κάποιος τραυματισμός καθώς και ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση.

Ο Λιβανέζος δημοσιογράφος, Χαλίλ Νασράλα, σε ανάρτησή του στο Χ ανέφερε: «Είναι σαφές ότι η επίθεση στη μη νόμιμη αμερικανική βάση “Χαράμπ αλ-Τζιρ” στη βόρεια Συρία απόψε – χωρίς να αναληφθεί η ευθύνη – είναι ένα μήνυμα που σχετίζεται με την αμερικανική κινητοποίηση υπό τον τίτλο: αποτροπή της αναμενόμενης ιρανικής αντίδρασης. Είναι η πρώτη ποιοτική επίθεση μέσα στη Συρία από τον περασμένο Φεβρουάριο».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή