Αμερικανικά στρατεύματα επιτέθηκαν στη Συρία - Δεν υπάρχουν αρχικές αναφορές για τραυματισμούς

Πρόκειται για την δεύτερη επίθεση τις τελευταίες ημέρες κατά των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, καθώς η περιοχή προετοιμάζεται για ένα πιθανό νέο κύμα επιθέσεων από το Ιράν και τους συμμάχους του
2'

Τα αμερικανικά στρατεύματα στη βορειοανατολική Συρία δέχθηκαν επίθεση από drone, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο Reuters, αν και δεν υπήρξαν τραυματισμοί σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές.

Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση τις τελευταίες ημέρες κατά των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, καθώς η περιοχή προετοιμάζεται για ένα πιθανό νέο κύμα επιθέσεων από το Ιράν και τους συμμάχους του.

Ο Ισμαήλ Χανίγια ο πολιτικός ηγέτης της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χαμάς, δολοφονήθηκε στην ιρανική πρωτεύουσα Τεχεράνη στις 31 Ιουλίου, μια επίθεση που προκάλεσε απειλές εκδίκησης από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ, το οποίο πολεμά την παλαιστινιακή ισλαμιστική ομάδα στη Γάζα. Το Ιράν κατηγόρησε το Ισραήλ για τη δολοφονία. Το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Η δολοφονία και η δολοφονία του ανώτερου στρατιωτικού διοικητή της υποστηριζόμενης από το Ιράν λιβανικής ομάδας Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ, από το Ισραήλ σε χτύπημα στη Βηρυτό, έχουν τροφοδοτήσει ανησυχίες ότι η σύγκρουση στη Γάζα μετατράπηκε σε έναν ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Το Ιράν έχει δηλώσει ότι οι ΗΠΑ φέρουν την ευθύνη για τη δολοφονία της Haniyeh λόγω της υποστήριξής τους στο Ισραήλ.

«Οι αρχικές αναφορές δεν αναφέρουν τραυματισμούς, ωστόσο οι ιατρικές αξιολογήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Αυτή τη στιγμή διενεργούμε εκτίμηση ζημιών», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας για την επίθεση στη Συρία.

Η επίθεση έλαβε χώρα στη ζώνη προσγείωσης Rumalyn, η οποία φιλοξενεί αμερικανικά στρατεύματα μαζί με αυτά του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Πέντε Αμερικανοί τραυματίστηκαν όταν εκτοξεύτηκαν δύο ρουκέτες Κατιούσα στην αεροπορική βάση Άιν αλ Άσαντ στο δυτικό Ιράκ τη Δευτέρα, μια επίθεση που το Πεντάγωνο κατηγόρησε σε πληρεξούσιους που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν 900 στρατιώτες στη Συρία και 2.500 στο γειτονικό Ιράκ, οι οποίοι λένε ότι είναι σε αποστολή να συμβουλεύουν και να βοηθούν τις τοπικές δυνάμεις που προσπαθούν να αποτρέψουν την αναζωπύρωση του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο το 2014 κατέλαβε μεγάλες εκτάσεις και των δύο χωρών, αλλά αργότερα απωθήθηκε .