Παναγία της Φατιμά: Η κάμερα κατέγραψε το άγαλμά της να ανοιγοκλείνει τα μάτια του

Κάποιοι λένε ότι έγιναν μάρτυρες «ενός θαύματος» καθώς το ευλογημένο άγαλμα περιηγείται στις ΗΠΑ
2'

Έκπληκτοι έμειναν οι πιστοί στο Οχάιο, όταν διαπίστωσαν ότι το άγαλμα της Παναγίας, που φιλοξενείτο στην εκκλησία φάνηκε να ανοιγοκλείνει τα μάτια του, με τη μυστηριώδη σκηνή να απαθανατίζεται από τον φωτογραφικό φακό.

Το Διεθνές άγαλμα της Παναγίας της Φατιμά που βρίσκεται στο Οχάιο, στο πλαίσιο μιας περιοδείας, φέρεται να έκλεισε και να άνοιξε τα μάτια του στις 2 Αυγούστου, ενώ εκτίθετο στη Βασιλική του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή.

Το σθγκεκριμένο άγαλμα της Παναγίας ευλογήθηκε από τον Πάπα Παύλο VI στη Φατιμά τον Μάιο του 1967 και δόθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Επίσκοπο της Φατιμά το 1968. Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τους παρευρισκόμενους φαίνεται όντως να απεικονίζουν ένα μάτι που ανοιγοκλείνει.

Λαμβάνοντας υπόψη την ιστορία του αγάλματος και τα γεγονότα γύρω από τη δημιουργία του, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι είναι ξεχωριστό.

Σμιλεύτηκε από τον Jose Thedim - τότε γνωστό ως «ο Μιχαήλ Άγγελος της Πορτογαλίας» - το 1947 και 20 χρόνια αργότερα, ευλογήθηκε από τον Πάπα Άγιο Παύλο VI.

Το γλυπτό παραγγέλθηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές της σεβάσμιας αδελφής Lucia, ενός από τα τρία παιδιά βοσκών στη Φατιμά της Πορτογαλίας, η οποία ανέφερε ότι είδε εμφανίσεις της μητέρας του Ιησού, Μαρίας το 1917, αποκαλύπτοντας μυστικά της κόλασης και προφητείες πολέμου και την ανάγκη για την ανθρωπότητα να σταματήσει να προσβάλλει τον Θεό.

Υπήρχε επίσης «το θαύμα του ήλιου», το οποίο λένε ότι προειπώθηκε από τη Μαρία και έγινε με μάρτυρες 70.000 ανθρώπους και πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες εκείνης της εποχής.

Είπαν ότι η Παναγία τους είπε ότι το θαύμα θα γινόταν για να κάνει τους άλλους να πιστέψουν και 13 χρόνια αργότερα, ο επίσκοπος José da Silva έκρινε το περιστατικό «άξιο πίστης».

Δηλώθηκε ότι ήταν «υπερφυσικού χαρακτήρα» - αφήνοντας το άγαλμα να κατασκευαστεί αμέσως μετά.

Έχει επισκεφθεί περισσότερες από 100 χώρες - και χιλιάδες εκκλησίες - από τότε.

Εξακολουθεί να προσελκύει τους πιστούς, με αναφορές για θεραπείες και θαύματα να την ακολουθούν όπου κι αν πάει.

Ενώ πολλές από τις εκθέσεις έχουν προκαλέσει κριτική και έλεγχο, είναι σαφές ότι οι εκκλησιαζόμενοι στην Καντόνα, είναι ανένδοτοι και δηλώνουν ότι ξέρουν τι είδαν.

Το άγαλμα θα συνεχίσει την περιοδεία του στο Οχάιο μέχρι τις 21 Αυγούστου, πριν μεταφερθεί στο Ουισκόνσιν και στη συνέχεια στη Μινεσότα τον Σεπτέμβριο.