Βραζιλία: Σώθηκε επειδή έχασε την πτήση με το αεροπλάνο που συνετρίβη – «Αγκάλιασα τον υπάλληλο»

Σωτήρια απεδείχθη η καθυστέρηση ενός Βραζιλιάνου πολίτη και εν τέλει η άρνηση του υπαλλήλου στο αεροδρόμιο να μην τού επιτρέπει την επιβίβαση στο αεροσκάφος, το οποίο συνετρίβη στο Σάο Πάολο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 61 άνθρωποι.

Βραζιλία: Σώθηκε επειδή έχασε την πτήση με το αεροπλάνο που συνετρίβη – «Αγκάλιασα τον υπάλληλο»
AP.
2'

Δεν μπορούσε να πιστέψει στην τύχη του ο Αντιάνο Ασίς, ένας Βραζιλιάνος πολίτης, ο οποίος επρόκειτο να ταξιδέψει με το αεροσκάφος που συνετρίβη στο Σάο Πάολο, το βράδυ της Παρασκευής. Η αεροπορική εταιρεία Voepass ανακοίνωσε πως 61 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ, επιβεβαίωσε αργότερα ότι κι ένας επιβάτης ήταν στη λίστα, αλλά δεν πραγματοποίησε την πτήση.

Ο Αντιάνο ανέφερε ότι τον εμπόδισαν να επιβιβασθεί στην πτήση επειδή είχε αργήσει, σε συνέντευξη στο τοπικό ειδησεογραφικό δίκτυο Globo. Επιπλέον, αποκάλυψε ότι ο υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας που τον εμπόδισε να περάσει την πύλη, του έσωσε τη ζωή. «Διαφώνησα μαζί του και ούτω καθεξής και αυτό ήταν όλο. Μου έσωσε τη ζωή. Όταν έμαθα για το δυστύχημα, έψαξα τον υπάλληλο και τον αγκάλιασα».

Άρχισε η ανάσυρση των σορών από το σημείο της τραγωδίας

Ομάδες της Πολιτικής Προστασίας της Βραζιλίας εργάζονταν όλη τη νύχτα για να ανασύρουν τις σορούς των επιβατών από τα συντρίμμια του αεροπλάνου. Τουλάχιστον 21 πτώματα είχαν ανασυρθεί έως σήμερα το πρωί (10/08), όπως ανέφερε η κυβέρνηση του Σάο Πάολο και δύο θύματα ταυτοποιήθηκαν επί τόπου. Όλες οι σοροί μεταφέρονται στο νεκροτομείο του Σάο Πάολο.

«Μόλις συγκεντρώσουμε όλα τα στοιχεία, θα απομακρύνουμε τα θύματα από τα συντρίμμια, προκειμένου να μεταφερθούν στο Σάο Πάολο», συμπλήρωσε.

Συγγενείς των θυμάτων κλήθηκαν να μεταβούν στο Σάο Πάολο για να βοηθήσουν στην παροχή γενετικού υλικού με στόχο την ταυτοποίηση ανθρώπινων λειψάνων μέσω DNA, όπως υπογράμμισε ο συντονιστής της Πολιτικής Προστασίας της κυβέρνησης του Σάο Πάολο, Ενγκουέλ Περέιρα.

Παράλληλα, έχει εκκινήσει έρευνα από το Κέντρο Έρευνας και Πρόληψης Αεροπορικών Ατυχημάτων της Βραζιλίας (Cenipa) για να διαπιστωθούν τα αίτια του θλιβερού συμβάντος.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή