Σάουθπορτ: Η αδερφή 6χρονη που μαχαιρώθηκε από τον 17χρονο ήταν μάρτυρας και γλίτωσε

Η Μπέμπε, 6 ετών, η Άλις, 9 και η Έλσι 7 ετών, σκοτώθηκαν στην επίθεση σε ένα μάθημα χορού με θέμα το Taylor Swift στις 29 Ιουλίου
1'

Η οικογένεια της Μπέμπε Κινγκ, ενός από τα τρία κορίτσια που έχασαν τη ζωή τους από τη μανία 17χρονου που εισέβαλε με μαχαίρι σε σχολή χορού στο Σάουθπορτ, απέτισε φόρο τιμής στο «λαμπερό αστέρι» τους και αποκάλυψε ότι η μεγαλύτερη αδερφή της ήταν μάρτυρας της επίθεσης και διέφυγε.

Η Μπέμπε, 6 ετών, η Άλις, 9 και η Έλσι 7 ετών, σκοτώθηκαν στην επίθεση σε ένα μάθημα χορού με θέμα το Taylor Swift στις 29 Ιουλίου.

Σε μια δήλωση, οι γονείς της 6χρονης αποκάλυψαν ότι η μεγαλύτερη κόρη τους, Τζίνι, είχε δει την επίθεση και κατάφερε να διαφύγει. «Έχει δείξει απίστευτη δύναμη και θάρρος και είμαστε τόσο περήφανοι για αυτήν. Η ανθεκτικότητά της είναι απόδειξη της αγάπης και του δεσμού που μοιράστηκε με τη μικρή της αδερφή και θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε καθώς διανύουμε αυτό το οδυνηρό ταξίδι μαζί ως οικογένεια».

Επίσης, ευχαρίστησαν «τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, που ενήργησαν με τόση φροντίδα και επαγγελματισμό εκείνη την τρομερή μέρα» και παρείχαν την υποστήριξή τους στις «οικογένειες της Elsie και της Alice, που μοιράζονται αυτή την αφάνταστη απώλεια, και τις κρατάμε κοντά στις καρδιές μας».

Την Τρίτη, πραγματοποιήθηκε αγρυπνία σε εκκλησία στο Σάουθπορτ με τον κόσμο να φέρνει λουλούδια και παιχνίδια, ενώ στη συνέχεια λευκά μπαλόνια απελευθερώθηκαν στον αέρα.

Η επίθεση πυροδότησε ταραχές και αναταραχές σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ την Πέμπτη η αστυνομία ενημέρωσε ότι όλα τα παιδιά που τραυματίστηκαν στην επίθεση πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.