Η Τουρκία επανέφερε την πρόσβαση στο Instagram μετά το εμπάργκο εννέα ημερών

Οι Τούρκοι χρήστες του Instagram μπορούν να συνδεθούν ξανά στους λογαριασμούς τους, μετά το εμπάργκο εννέα ημερών που επέβαλε η ηγεσία της γείτονος χώρας.
1'

Ύστερα από εννέα εικοσιτετράωρα, η Τουρκία επέτρεψε ξανά την πρόσβαση στο Instagram, στον απόηχο των αντιδράσεων αναφορικά με τα συλλυπητήρια μηνύματα χρηστών για τον θάνατο του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.

Η Άγκυρα απέκλεισε την πρόσβαση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τη 2α Αυγούστου, κατηγορώντας την ότι δεν συμμορφώθηκε με τους «νόμους και τους κανόνες» της χώρας αλλά και τις ανησυχίες της κυβέρνησης.

Ανώτατος Τούρκος αξιωματούχος κατηγόρησε το Instagram ότι μπλόκαρε συλλυπητήριες αναρτήσεις για τη δολοφονία Χανίγια. Η απαγόρευση των εννέα ημερών προκάλεσε «θύελλα» αντιδράσεων από χρήστες και μικρές επιχειρήσεις που προσεγγίζουν τους πελάτες τους, μέσω της πλατφόρμας.

Η Τουρκία κατέχει την 5η θέση στον κόσμο όσον αφορά τη χρήση του Instagram, με περισσότερους από 57 εκατ. χρήστες, ακολουθώντας την Ινδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βραζιλία και την Ινδονησία, σύμφωνα με την πλατφόρμα δεδομένων, Statista.

«Ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με ανώτερα στελέχη του Instagram, θα άρουμε τον αποκλεισμό πρόσβασης, αφού υποσχέθηκαν να συνεργασθούν και για να ικανοποιήσουν τα δικά μας αιτήματα σχετικά με τη λογοκρισία που επιβάλλεται στους χρήστες», έγραψε ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Αμπντουλκαντίρ Ουράλογκλου, στο Twitter.

Σχετικές ειδήσεις