Ιράν: NOTAM της Τεχεράνης έως τις 14 Αυγούστου λόγω «ασκήσεων πυροβόλου όπλου»

Οι ασκήσεις βολής πυροβόλων όπλων θα πραγματοποιούνται από τις 11 έως τις 14 Αυγούστου 2024, μεταξύ 04:30 και 14:30 UTC κάθε μέρα

Ιράν: NOTAM της Τεχεράνης έως τις 14 Αυγούστου λόγω «ασκήσεων πυροβόλου όπλου»
Associated Press / ΑΡΧΕΙΟΥ
2'

Το Ιράν εξέδωσε NOTAM (Notice to Airmen) για προγραμματισμένη άσκηση βολής στον εναέριο χώρο πάνω από την Τεχεράνη μέχρι τις 14 Αυγούστου, ανέφερε το βράδυ του Σαββάτου η υπηρεσία NOTAM του αμερικανικού Αμυντικού Διαδικτύου.

Η εντολή μη πτήσης καλύπτει την περιοχή OID29 της Τεχεράνης. Οι ασκήσεις βολής πυροβόλων όπλων θα πραγματοποιούνται από τις 11 έως τις 14 Αυγούστου 2024, μεταξύ 04:30 και 14:30 UTC κάθε μέρα.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση, οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν από το επίπεδο του εδάφους έως και 10.000 πόδια πάνω από τη μέση στάθμη της θάλασσας (AMSL). Συνιστάται σε όλους τους πιλότους να αποφεύγουν την περιοχή κατά τη διάρκεια των ωρών.

Η προηγούμενη ΝΟΤΑΜ εκδόθηκε από το Ιράν στις 5 Αυγούστου προειδοποιώντας τα αεροσκάφη για κινδύνους καθ' οδόν προς το κέντρο, δυτικά και βορειοδυτικά της χώρας. Οι εντάσεις στην περιοχή οδηγούν σε προειδοποιήσεις προς τους πιλότους

Στις 7 Αυγούστου, η Αίγυπτος έδωσε εντολή σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες να αποφύγουν τον ιρανικό εναέριο χώρο για μια τρίωρη περίοδο νωρίς το πρωί μεταξύ 0100 και 0400 GMT, χωρίς να παρέχει περαιτέρω λεπτομέρειες για τη NOTAM.

Ένας Αιγύπτιος αξιωματούχος αναφέρθηκε από την κρατική τηλεόραση Al Qahera News ότι οι ιρανικές αρχές είπαν να αποφύγουν τις πτήσεις στον ιρανικό εναέριο χώρο λόγω «στρατιωτικών ασκήσεων».

«Με βάση μια έκθεση των ιρανικών αρχών προς όλες τις εταιρείες πολιτικής αεροπορίας, οι πτήσεις πάνω από τον ιρανικό εναέριο χώρο πρέπει να αποφεύγονται», δήλωσε ο ανώνυμος αξιωματούχος.

Η Βρετανία έχει εκδώσει προειδοποιήσεις NOTAM προς τους πιλότους που πετούν πάνω από τη Βηρυτό μέχρι τον Νοέμβριο, ανέφερε η Iran International την περασμένη εβδομάδα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή