Στόχος χάκερ η εκστρατεία Τραμπ: Κατηγορεί το Ιράν για παραβίαση των επικοινωνιών

Ο πρώην πρόεδρος είχε τεταμένες σχέσεις με το Ιράν κατά τη διάρκεια της θητείας του
AP
2'

Η εκστρατεία του Ρεπουμπλικανού προεδρικού υποψηφίου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το Σάββατο ότι ορισμένες από τις εσωτερικές επικοινωνίες της παραβιάστηκαν και κατηγόρησε την ιρανική κυβέρνηση.

Η δήλωση του στρατοπέδου Τραμπ ήρθε λίγο μετά την αποκάλυψη του Politico ότι άρχισε να λαμβάνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τον Ιούλιο από μια ανώνυμη πηγή που προσφέρει αυθεντικά έγγραφα από το εσωτερικό της επιχείρησης του Τραμπ, συμπεριλαμβανομένης μιας έκθεσης σχετικά με τα «πιθανά τρωτά σημεία» του υποψηφίου αντιπροέδρου του Τζέι Ντι Βανς.

Η εκστρατεία του Τραμπ αναφέρθηκε σε μια έκθεση της Microsoft ότι χάκερ που συνδέονται με την ιρανική κυβέρνηση προσπάθησαν να παραβιάσουν τον λογαριασμό ενός «υψηλόβαθμου αξιωματούχου» σε μια προεδρική εκστρατεία των ΗΠΑ τον Ιούνιο.

Ένας εκπρόσωπος της Microsoft αρνήθηκε να κατονομάσει τους στοχοποιημένους αξιωματούχους ή να παράσχει πρόσθετες λεπτομέρειες μετά τη δημοσίευση της έκθεσης.

Την Παρασκευή, απαντώντας στα ευρήματα της Microsoft, η αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη δήλωσε στο Reuters ότι οι δυνατότητές του στον κυβερνοχώρο ήταν «αμυντικές και ανάλογες με τις απειλές που αντιμετωπίζει» και ότι δεν είχε σχέδια να ξεκινήσει κυβερνοεπιθέσεις. «Οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ είναι ένα εσωτερικό ζήτημα στο οποίο το Ιράν δεν παρεμβαίνει», ανέφερε η αποστολή στον ΟΗΕ.

Ο πρώην πρόεδρος είχε τεταμένες σχέσεις με το Ιράν κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Υπό τον Τραμπ, οι Ηνωμένες Πολιτείες σκότωσαν τον Ιρανό στρατιωτικό διοικητή Κασέμ Σολεϊμανί το 2020 και αποσύρθηκαν από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν.

O διευθυντής επικοινωνίας της εκστρατείας του Τραμπ, Στίβεν Τσέουνγκ, σημείωσε ότι το χακάρισμα φέρεται να ήρθε από το Ιράν «μετά από πρόσφατες αναφορές για ιρανική συνωμοσία για τη δολοφονία του προέδρου Τραμπ περίπου την ίδια εποχή με την τραγωδία στο Μπάτλερ».

Τα έγγραφα που εστάλησαν στο Politico περιελάμβαναν έναν «φάκελο» 271 σελίδων που είχε συντάξει η εκστρατεία του Τραμπ για τον τελικό υποψήφιο αντιπρόεδρό του, γερουσιαστή Τζέι Ντι Βανς, που χρονολογείται από τον Φεβρουάριο.

Περιελάμβανε τις προηγούμενες θέσεις του Βανς σε θέματα, δηλώσεις και προηγούμενες επικρίσεις για τον Τραμπ σε μια ενότητα που ονομάζεται «ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΥΠΑΘΕΙΕΣ».