Αεροπορικό δυστύχημα στη Βραζιλία: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τη στιγμή της συντριβής

Απομακρύνθηκαν οι σοροί από το σημείο του αεροπορικού δυστυχήματος στη Βραζιλία
AP
2'

Το αεροπορικό δυστύχημα που έλαβε χώρα στη Βραζιλία, με τραγικό απολογισμό τους 62 νεκρούς επιβαίνοντες, είναι το χειρότερο από το 2007, όταν ένα αεροπλάνο της TAM Express συνετρίβη και τυλίχθηκε στις φλόγες στο αεροδρόμιο Congonhas του Σάο Πάολο, σκοτώνοντας 199 άτομα.

Τα πρόσωπα που βρέθηκαν κοντά στο σημείο του πρόσφατου αεροπορικού δυστυχήματος στη Βραζιλία συγκλονίζουν με τις περιγραφές τους. Ο Λουίζ Αουγκούστο ντε Ολιβέιρα είπε στο Reuters ότι ο ίδιος, η σύζυγός του και η υπηρέτριά τους ήταν στο σπίτι όταν «ξαφνικά είδαμε το αεροσκάφος να εκρήγνυται στην πίσω αυλή του σπιτιού μου». «Την ώρα της συντριβής νομίζαμε ότι ήταν ελικόπτερο που χάλασε, λόγω του θορύβου», τόνισε και πρόσθεσε ότι κανείς στο σπίτι δεν έπαθε τίποτα, παρά σημειώθηκαν μόνο κάποιες ζημιές, ήταν «όσο το δυνατόν ελάχιστες, ήταν υλικά αγαθά».

Μια άλλη κάτοικος, η Nathalie Cicari, είπε στο CNN Brasil ότι έπαιρνε το μεσημεριανό της όταν άκουσε έναν «πολύ δυνατό θόρυβο πολύ κοντά». Τον περιέγραψε σαν τον ήχο ενός drone αλλά «πολύ πιο δυνατό». «Βγήκα στο μπαλκόνι και είδα το αεροπλάνο να στροβιλίζεται. Μέσα σε δευτερόλεπτα κατάλαβα ότι δεν ήταν φυσιολογική κίνηση για ένα αεροπλάνο», είπε.

Η στιγμή της πρόσκρουσης ήταν «τρομακτική», είπε. Δεν τραυματίστηκε παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να εκκενώσει το σπίτι της, το οποίο γέμισε με ένα τεράστιο νέφος μαύρου καπνού. «Όταν άκουσα τον ήχο του αεροπλάνου να πέφτει, κοίταξα έξω από το παράθυρό μου στο σπίτι και είδα τη στιγμή που συνετρίβη», είπε ο Felipe Magalhaes στο Reuters. Έτρεξε έξω από το σπίτι του για να δει πού έπεσε το αεροπλάνο. «Τρομοκρατημένος και χωρίς να ξέρω τι να κάνω, πήδηξα πάνω από τον τοίχο», είπε.

Ένας άλλος μάρτυρας που ονομάζεται Pietro είπε στο Reuters ότι είδε «πολλούς ανθρώπους» να εισβάλλουν σε ένα διαμέρισμα «για να κάνουν βίντεο». «Αυτό που είδα ήταν τα συντρίμμια του αεροπλάνου, το μόνο που έμεινε ήταν η καμπίνα», είπε.

Απομακρύνθηκαν οι σοροί από το σημείο του αεροπορικού δυστυχήματος

Η πολιτεία του Σάο Πάολο ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την επιχείρηση απομάκρυνσης των σορών των θυμάτων από το σημείο στις 18:30 τοπική ώρα (22:30 BST) το Σάββατο. Πρόσθεσε ότι τα πτώματα - 34 άντρες και 28 γυναίκες - μεταφέρθηκαν σε νεκροτομείο της αστυνομίας στην πόλη του Σάο Πάολο, όπου θα ταυτοποιηθούν και στη συνέχεια θα τα παραλάβουν οι οικογένειες. Δύο από τα θύματα, ο πιλότος και ένα ακόμα μέλος του πληρώματος έχουν ήδη ταυτοποιηθεί, επιβεβαίωσε το κράτος.

Σχετικές ειδήσεις