Ολυμπιακοί Αγώνες: Καραλής, Πλατανιώτη σημαιοφόροι στην τελετή λήξης -Τι ώρα θα την παρακολουθήσουμε

Πέφτει σήμερα (11/8) η αυλαία των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», με την τελετή λήξης που θα ξεκινήσει στις 22.00 ώρας Ελλάδος στο κατάμεστο Stade de France. Σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής ορίστηκαν ο Εμμανουήλ Καραλής και η Eυαγγελία Πλατανιώτη.
3'

Η Ελληνική Ολυμπιακή επιτροπή ανακοίνωσε ότι με απόφαση του Αρχηγού Αποστολής Πέτρου Συναδινού ορίζονται ως σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι ο Εμμανουήλ Καραλής και η Eυαγγελία Πλατανιώτη. Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του άλματος επί κοντώ και η Ευαγγελία Πλατανιώτη στην 4η συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες κατέλαβε την 6η θέση.

Για τον Tony Estanguet, Πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής «Παρίσι 2024» «μετάλλια, χαρά, περηφάνια και φυσικά, αξέχαστες αθλητικές στιγμές», είναι οι αναμνήσεις και τα συναισθήματα που περιγράφουν καλύτερα αυτούς τους Αγώνες. μια εξαιρετική εμπειρία», όπως είπε. «Για δύο εβδομάδες, μοιραστήκαμε τη χαρά μας για τη φιλοξενία αυτών των Αγώνων με ολόκληρο τον κόσμο και απόψε στο Stade de France στο Saint-Denis, θα παραδώσουμε ένα τελευταίο δώρο. Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Thomas Jolly και της ομάδας του, η τελετή λήξης θα αποτίσει φόρο τιμής στους αθλητές, τους αθλητικούς κλάδους και τους ίδιους τους Αγώνες σε μια πραγματικά μεγαλειώδη παράσταση», υποσχέθηκε.

Εννέα χιλιάδες αθλητές θα κάνουν έναν τελευταίο γύρο στην πίστα του Stade de France απόψε για να αποχαιρετήσουν τους Αγώνες και τους θεατές. 71.500 τυχεροί θεατές θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση, αλλά εκατομμύρια ακόμη θα παρακολουθήσουν την ολοκλήρωση αυτής της εξαιρετικά επιτυχημένης έκδοσης των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην τηλεόραση.

Η παράσταση ξεκινά στις 21:00 (τοπική ώρα) με την παράσταση Sous le ciel de Paris από τη Χορωδία της Ακαδημίας Haendel-Hendrix, για να συνοδεύσει την Ολυμπιακή Φλόγα κατά την είσοδό της στο Stade de France. Οι 205 σημαιοφόροι των ολυμπιακών αποστολών θα πάρουν στη συνέχεια κομβική θέση στον αγωνιστικό χώρο που ανασχεδιάστηκε για την περίσταση ως χάρτης του Κόσμου, προτού οι αθλητές συμμετάσχουν μαζί τους για μια συγκινητική ωδή στην ολυμπιακή οικουμενικότητα.

Πριν απο δύο εβδομάδες, οι 205 αντιπροσωπείες κατέπλευσαν στον Σηκουάνα στην τελετή έναρξης του Thomas Jolly. Όμως ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε την 33η διοργάνωση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων τους οποίους παρακολούθησαν δισεκατομμύρια θεατές. Ένα Ολυμπιακό κεφάλαιο έφτασε στο τέλος του, όμως ένα άλλο ξεκινάει, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες.

Η ελληνική αποστολή για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αποτελείται απο 37 μέλη με τους αθλητές και τις αθλήτριες που έχουν επιλεχθεί και προκριθεί να διεκδικούν πολλαπλά μετάλλια στο κορυφαίο γεγονός της χρονιάς.

Ειδικότερα, τη «γαλανόλευκη» για τη γιορτή του αθλητισμού στη γαλλική πρωτεύουσα έχουν συνθέσει 24 αθλητές και 13 αθλήτριες. Ανάμεσά τους βρίσκεται ο χρυσός Παραολυμπιονίκης των 100μ Τ11, Νάσος Γκαβέλας, ο οποίος θα κληθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Αυτή την φορά θα αγωνιστεί με guide τον Νίκο Νυφαντόπουλο. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η Ελλάδα κατέκτησε 11 μετάλλια και στο Παρίσι θα είναι παρόντες οι κάτοχοι των 10.