Συναγερμός στο Παρίσι: Εκκενώθηκε ο Πύργος του Άιφελ λίγες ώρες πριν από την τελετή λήξης

Ο Πύργος του Άιφελ εκκενώθηκε ώρες πριν από την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι καθώς ένας άνδρας χωρίς πουκάμισο εθεάθη να σκαρφαλώνει στο μνημείο
2'

Ο Πύργος του Άιφελ εκκενώθηκε ώρες πριν από την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι καθώς ένας άνδρας γυμνός από τη μέση και πάνω, εθεάθη να σκαρφαλώνει στο ιστορικό μνημείο της «Πόλης του Φωτός». Ο συναγερμός σήμανε καθώς μια τεράστια επιχείρηση ασφαλείας έχει αναπτυχθεί πριν από την τελετή λήξης

Το μνημείο σύμβολο του Παρισιού εκκενώθηκε αφού ένας άνδρας χωρίς πουκάμισο εντοπίστηκε ακριβώς πάνω από τους Ολυμπιακούς δακτυλίους που κοσμούν το δεύτερο τμήμα του μνημείου, ακριβώς πάνω από το πρώτο κατάστρωμα προβολής. Σοκαρισμένοι θεατές είδαν τον άνδρα να σκαρφαλώνει στην κατασκευή των 1.083 ποδιών καθώς κατάφερε να σταθεί στην κορυφή του μπλε Ολυμπιακού κύκλου προτού συνεχίσει την επικίνδυνη ανάβασή του. Εθεάθη να συλλαμβάνεται στην πλατφόρμα παρακολούθησης λίγο μετά από τις αρχές ασφαλείας.

Ο μυστηριώδης μέχρι στιγμής αναρριχητής εθεάθη μετά την ολοκλήρωση της πρόβας τζενεράλε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα και συνελήφθη αμέσως από τη γαλλική αστυνομία. Πλάνα που κάνουν το γύρο του κόσμου δείχνουν τον άνδρα να απομακρύνεται με χειροπέδες, καθώς τουρίστες τον παρακολουθούν από την πλατφόρμα προβολής. Ο πύργος δεν αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στην αποψινή τελετή λήξης που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στο Stade de France περίπου στις 21:00 (τοπική ώρα)

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλ Νταρμανέν ανακοίνωσε πριν από τη μεγάλη παραβίαση ασφάλειας ότι 23.000 αστυνομικοί θα κινητοποιηθούν στη γαλλική πρωτεύουσα απόψε. Τουλάχιστον 3.000 επιπλέον αξιωματικοί θα τοποθετηθούν γύρω από το Stade de France για να διασφαλίσουν ότι η τελετή λήξης της μεγάλης διοργάνωσης θα εκτυλιχθεί ομαλά.

Η Κίνα σημειωτέον στέφθηκε ως η κορυφαία ομάδα στο Παρίσι με 40 χρυσά μετάλλια και συνολικά 91 τερματισμούς στο βάθρο. Ακολουθούν οι ΗΠΑ, ενώ η Ιαπωνία κατέκτησε την τρίτη θέση.