Mία Λε Ρου: Η πρώτη κωφή γυναίκα που στέφθηκε Μις Νότια Αφρική - «Ήρθα στη ζωή για να σπάω τα όρια»

Η Mία Λε Ρου έγινε η πρώτη κωφή γυναίκα που στέφθηκε Μις Νότια Αφρική, μετά από έναν διαγωνισμό όπου μια φιναλίστ αποσύρθηκε καθώς χλευάστηκε έντονα για τη νιγηριανή της καταγωγή

Mία Λε Ρου: Η πρώτη κωφή γυναίκα που στέφθηκε Μις Νότια Αφρική - «Ήρθα στη ζωή για να σπάω τα όρια»
H Mια Λε Ρου
2'

Η Μία Λε Ρου έγινε η πρώτη κωφή γυναίκα που στέφθηκε Μις Νότια Αφρική μετά από έναν διχαστικό διαγωνισμό κατά τον οποίο μία φιναλίστ αποσύρθηκε μετά από αποδοκιμασίες για τη νιγηριανή κληρονομιά της. Στην ομιλία της, η Λε Ρου είπε ότι ελπίζει πως η νίκη της θα βοηθήσει όσους αισθάνονται αποκλεισμένοι από την κοινωνία να πραγματοποιήσουν τα «πιο τρελά όνειρά τους, όπως κι εγώ».

Είπε ότι ήθελε να βοηθήσει όσους ήταν «οικονομικά αποκλεισμένοι ή με διαφορετική ικανότητα». Την περασμένη εβδομάδα, η 23χρονη φοιτήτρια νομικής Τσιντίμα Αντετσίνα αποχώρησε από τον διαγωνισμό μετά από ισχυρισμούς ότι η μητέρα της μπορεί να έκλεψε την ταυτότητα μιας Νοτιοαφρικανής. Γεννήθηκε στη Νότια Αφρική από πατέρα Νιγηριανό και μητέρα με καταγωγή από τη Μοζαμβική.

Είχε βρεθεί στο επίκεντρο μιας καταιγίδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για αρκετές εβδομάδες, με πολλούς, ανάμεσά τους και ένα υπουργικό συμβούλιο να αμφισβητούν το δικαίωμά της να εκπροσωπεί τη χώρα. Είπε ότι είχε πέσει θύμα «μίσους μαύρου από μαύρο», υπογραμμίζοντας ένα συγκεκριμένο είδος ξενοφοβίας στη Νότια Αφρική, γνωστό ως «αφροφοβία», που στοχεύει άτομα από άλλες αφρικανικές χώρες.

Η 28χρονη Λε Ρου, διαγνώστηκε με βαθιά απώλεια ακοής σε ηλικία ενός έτους και έχει ένα κοχλιακό εμφύτευμα για να τη βοηθήσει να αντιληφθεί τον ήχο. Είπε ότι χρειάστηκαν δύο χρόνια λογοθεραπείας για να μπορέσει να πει τις πρώτες της λέξεις. Μετά τη νίκη, το μοντέλο και διευθύντρια μάρκετινγκ είπε: «Είμαι μια περήφανα Νοτιοαφρικανή κωφή και ξέρω πώς είναι να είσαι αποκλεισμένος. «Ξέρω πλέον ότι ήρθα σε αυτόν τον πλανήτη για να σπάσω τα όρια και αυτό έκανα απόψε».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή