ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν παραδέχθηκε ότι οι πιέσεις Πελόζι κι άλλων Δημοκρατικών τον οδήγησαν στην παραίτηση

Ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι πήρε την ιστορική του απόφαση στο οικογενειακό του σπίτι στο Ντέλαγουερ, στα τέλη Ιουλίου, μόλις λίγες εβδομάδες μετά το ντιμπέιτ με τον Τραμπ, το οποίο προκάλεσε ανησυχία σε ορισμένους κύκλους των Δημοκρατικών.

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν παραδέχθηκε ότι οι πιέσεις Πελόζι κι άλλων Δημοκρατικών τον οδήγησαν στην παραίτηση
AP.
2'

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την απόσυρση της υποψηφιότητάς του για επανεκλογή τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε στην εκπομπή «CBS Sunday Morning» ότι πήρε την απόφασή του, εν μέρει, ώστε το Δημοκρατικό Κόμμα να μπορέσει να επικεντρωθεί πλήρως σε αυτό που πιστεύει ότι είναι ένα επείγον καθήκον: να αποτρέψει τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ από το να ξαναπάρει τον Λευκό Οίκο.

Μιλώντας με τον επικεφαλής ανταποκριτή του CBS News για τις εκλογές και την προεκλογική εκστρατεία, Ρόμπερτ Κόστα, ο κ. Μπάιντεν είπε ότι πήρε την ιστορική του απόφαση στο οικογενειακό του σπίτι στο Ρεχόμποθ Μπιτς του Ντέλαγουερ, στα τέλη Ιουλίου, μόλις λίγες εβδομάδες μετά το ντιμπέιτ με τον Τραμπ, το οποίο προκάλεσε ανησυχία σε ορισμένους κύκλους των Δημοκρατικών.

«Οι δημοσκοπήσεις που είχαμε έδειχναν ότι ήταν μια κούρσα στήθος με στήθος, θα ήταν μέχρι τέλους», είπε ο κ. Μπάιντεν. «Αλλά αυτό που συνέβη ήταν ότι αρκετοί Δημοκρατικοί συνάδελφοί μου στη Βουλή και τη Γερουσία πίστευαν ότι θα τους έβλαπτα στην κούρσα των εκλογών. Και ανησυχούσα ότι αν έμενα στον αγώνα, αυτό θα ήταν το θέμα. Θα μου παίρνατε συνεντεύξεις για το 'Γιατί η Νάνσι Πελόζι είπε...' 'Γιατί ο τάδε...' Και σκέφτηκα ότι θα ήταν ένας πραγματικός αντιπερισπασμός, πρώτον. Δεύτερον, όταν έθεσα υποψηφιότητα την πρώτη φορά, θεωρούσα τον εαυτό μου μεταβατικό πρόεδρο. Δεν μπορώ καν να πω πόσο χρονών είμαι- μου είναι δύσκολο να το βγάλω από το στόμα μου. Αλλά τα πράγματα κινήθηκαν τόσο γρήγορα, που δεν συνέβη».

Σε αυτόν τον συνδυασμό, είπε, προστέθηκε «το κρίσιμο ζήτημα για μένα ακόμα -δεν είναι αστείο- η διατήρηση αυτής της δημοκρατίας. Το θεωρούσα σημαντικό. Διότι, αν και είναι μεγάλη τιμή να είσαι πρόεδρος, νομίζω ότι έχω υποχρέωση απέναντι στη χώρα να κάνω αυτό [που] είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείς να κάνεις, και αυτό είναι, πρέπει, πρέπει, πρέπει να νικήσουμε τον Τραμπ».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή