Αυτός είναι ο Flex: Το άλογο που εξαφανίστηκε για μέρες - Πώς το βρήκε ο κηδεμόνας του

Το άλογο έβαλε φωτιά στα πόδια του μόλις το τσίμπησε μέλισσα

Ο Flex, το άλογο που εξαφανίστηκε για μέρες

Rosalynn Peschl
2'

Ένα άλογο ξεκίνησε ένα μακρύ ταξίδι από την επαρχία της Αλμπέρτα του Καναδά και στήθηκε μία ολόκληρη επιχείρηση για τον εντοπισμό του προκειμένου να επανενωθεί με τον κηδεμόνα του.

Πρόκειται για τον Flex, ένα άλογο πρωταθλητή στον ιππόδρομο και αχώριστος φίλος του Χιούστον Πεσλ, που κατοικεί στον μικρό οικισμό Bragg Creek στο Station Flats. Η στενή σχέση του όμως με τον Χιούστον δεν κατάφερε να το κρατήσει εκεί, καθώς ο Flex πήρε τους δρόμους και τελικά… χάθηκε για μέρες!

Ο Flex δέχθηκε ένα τσίμπημα μέλισσας, την ώρα που ο Χιούστον τού περνούσε τη σέλα. Τότε, ο Flex άρχισε να τρέχει τόσο γρήγορα που χάθηκε από το οπτικό πεδίο του φίλου και κηδεμόνα του. Όπως θα ήταν αναμενόμενο, ο Χιούστον ξεκίνησε να τον αναζητά. Αρχικά, βγήκε με το ποδήλατό του και «χτένισε» τα μονοπάτια της περιοχής του, αλλά δίχως αποτέλεσμα! Στη συνέχεια, ο ίδιος και η σύζυγός του επιστράτευσαν τα social media για να ζητήσουν βοήθεια, με πολλούς από τους φίλους τους να εκδηλώνουν ένθερμο ενδιαφέρον.

«Υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι "ένας ξένος είναι ένας φίλος που απλά δεν έχεις γνωρίσει ακόμη", και ένιωσα ότι κάτι τέτοιο όντως ισχύει», είπε η σύζυγος του Χιούστον, Ρόζαλιν Πεσλ για την κινητοποίηση πολλών αγνώστων προκειμένου να βρεθεί

Στην πορεία, ανέλαβε δράση ο επαγγελματίας ιχνηλάτης Terry Grant, ο οποίος πρωταγωνίστησε σε 6 σεζόν της καναδικής τηλεοπτικής σειράς ριάλιτι «Mantracker». Ο ίδιος ήρθε στην πόλη για να βοηθήσει. Ένας καουμπόι στην καρδιά, ο Γκραντ συμμερίστηκε το άγχος και την αγωνία του Χιούστον. Έτσι λοιπόν, ζήτησε άδεια από την εργασία του και έτρεξε να βοηθήσει.

Στην όλη έρευνα προστέθηκε ένα μικρό αεροπλάνο, που αποδείχθηκε σωτήριο, καθώς ο πιλότος εντόπισε ένα άλογο με σέλα να κάθεται σ’ ένα ξέφωτο, να χασμουριέται και να μασάει.

Ο Χιούστον είχε αγοράσει τον Flex πριν από 10 χρόνια. Ήταν ένα άλογο συνεσταλμένο και νευρικό με τους ανθρώπους, αλλά ο Χιούστον κατάφερε και έχτισε μαζί του μια ειλικρινή σχέση εμπιστοσύνης, κάτι που επέτρεψε στους δυο τους να κερδίσουν πολλά πρωταθλήματα αντοχής. Ο ίδιος περιέγραψε το άλογο ως τον καλύτερο φίλο του…

*Με πληροφορίες από goodnewsnetwork

Σχετικές ειδήσεις