ΗΠΑ: Ο Έλον Μασκ θα πάρει συνέντευξη από τον Ντόναλντ Τραμπ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X

Η συνέντευξη θα μεταδοθεί ζωντανά από τον επίσημο λογαριασμό του Τραμπ στο X, ανακοινώθηκε χθες, Κυριακή, από την προεκλογική εκστρατεία του υποψηφίου Αμερικανού προέδρου
Evan Vucci | AP
2'

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Έλον Μασκ πρόκειται να πάρει συνέντευξη από τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X, του οποίου είναι ιδιοκτήτης, κάτι που, όπως επισημαίνει το Ρόιτερς, μπορεί να δημιουργήσει περαιτέρω εκπλήξεις στις ήδη πολυτάραχες αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Η συνέντευξη είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 8 μ.μ. (ώρα ανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών, μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) και θα μπορούσε να επιτρέψει στον Τραμπ να έχει πρόσβαση σε ένα κοινό διαφορετικό.

Εντούτοις παρόμοια γεγονότα στην εν λόγω πλατφόρμα έχουν αντιμετωπίσει τεχνικά προβλήματα.

«Θα κάνω κάποια τεστ καθαρισμού του συστήματος απόψε και αύριο πριν από τη συζήτηση» έγραψε ο Μασκ στην πλατφόρμα του, γνωστή προηγουμένως ως Twitter.

Η συνέντευξη θα μεταδοθεί ζωντανά από τον επίσημο λογαριασμό του Τραμπ στο X, ανακοινώθηκε χθες, Κυριακή, από την προεκλογική εκστρατεία του.

Η πρόσβαση του Τραμπ στο λογαριασμό του, τον @realDonaldTrump, αποκαταστάθηκε ένα μήνα αφότου ο Μασκ αγόρασε το τότε Twitter.

Οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες της πλατφόρμας είχαν αναστείλει την πρόσβαση του πρώην προέδρου σ' αυτή μετά τα επεισόδια της 6ης Ιανουαρίου 2021.

Ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, είχε υποστηρίξει το 2020 τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Ωστόσο μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, έκανε στροφή προς τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο.

Ο Μασκ, ο οποίος ηγείται της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων Tesla Inc, έχει επίσης ιδρύσει μια οργάνωση που συγκεντρώνει χρήματα για να υποστηρίξει την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.

Ο Τραμπ, ο οποίος ήταν από παλιά επικριτής των ηλεκτρικών οχημάτων, άλλαξε στάση μετά την υποστήριξη που δέχθηκε από τον Μασκ.

«Είμαι υπέρ των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πρέπει να είμαι, επειδή με υποστήριξε πολύ σθεναρά. Έτσι δεν έχω επιλογή» δήλωσε ο Τραμπ στη διάρκεια συγκέντρωσης στις αρχές Αυγούστου.