Γερμανία και Βατικανό καλούν το Ιράν να αποφύγει τη στρατιωτική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του Ιράν με τον Γερμανό καγκελάριο και τον πρωθυπουργό του Βατικανού.  

Ο πρόεδρος του Ιράν
Ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν
AP
1'

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς κάλεσε τη Δευτέρα (12/08/2024) τον Ιρανό πρόεδρο Μασούντ Πεζεσκιάν, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης, να «κάνει τα πάντα προκειμένου να αποφευχθεί μια στρατιωτική κλιμάκωση» στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση το Βερολίνο, ο Όλαφ Σολτς «υπογράμμισε εκ νέου πως έχει έρθει η στιγμή να οριστικοποιηθεί μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός και (για) την απελευθέρωση των ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας» και να τεθεί αμέσως σε εφαρμογή για μια αποκλιμάκωση στην περιοχή.

«Οποιαδήποτε άλλη πορεία θα οδηγούσε σε ανυπολόγιστο κίνδυνο για τις χώρες και τους ανθρώπους στην περιοχή» δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος στον Ιρανό πρόεδρο.

Παράλληλα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ιράν είχε και ο πρωθυπουργός του Βατικανού, καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν.

«Ο καρδινάλιος, αφού συνεχάρη τον Ιρανό πρόεδρο για την αρχή της θητείας του και αναφέρθηκε σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, εξέφρασε την μεγάλη ανησυχία της Αγίας Έδρας για όσα συμβαίνουν στην Μέση Ανατολή και επανέλαβε ότι είναι απόλυτη ανάγκη να μην διευρυνθεί η σοβαρότατη σύρραξη που βρίσκεται σε εξέλιξη και να δοθεί βάρος στον διάλογο, στην ειρήνη και στην διαπραγμάτευση», υπογραμμίζεται σε γραπτή ανακοίνωση του Βατικανού.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή