Παγκόσμιος συναγερμός: Εβραίοι συγκεντρώνονται στο Δυτικό Τείχος για την Τισσά Μπ'Αβ

Παγκόσμια ανησυχία για χτύπημα από τις δυνάμεις κατά του Ισραήλ, καθώς χιλιάδες Εβραίοι συγκεντρώνονται στο Δυτικό Τείχος για την Τισσά Μπ'Αβ. 

Παγκόσμιος συναγερμός: Εβραίοι συγκεντρώνονται στο Δυτικό Τείχος για την Τισσά Μπ'Αβ
1'

Χιλιάδες συγκεντρώνονται στο Δυτικό Τείχος στην Ιερουσαλήμ για να σηματοδοτήσουν την έναρξη της Tisha B'Av και να διαβάσουν το βιβλίο των Θρήνων, που περιγράφει την καταστροφή του Πρώτου Ναού του Ιουδαϊσμού, πριν από περίπου 2.600 χρόνια.

Χιλιάδες συναγωγές όλων των δογμάτων αναμένεται να ενσωματώσουν φέτος στις τελετές της Tisha B'Av κείμενα σχετικά με τη βίαιη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς, κάνοντας ορισμένους να προβλέπουν την ενδεχόμενη αγιοποίηση της επίθεσης στην εβραϊκή λειτουργία μαζί με άλλες καταστροφές.

Η νηστεία της Τίσα Β'Αβ, η οποία θρηνεί την καταστροφή τόσο του Πρώτου όσο και του Δεύτερου Ναού στην Ιερουσαλήμ, άρχισε απόψε και διαρκεί 25 ώρες.

Ο πρόεδρος τοπυ Ιράν τονίζει πως η χώρα του έχει το «δικαίωμα να απαντήσει» σε εκείνους που της επιτέθηκαν

Ο ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν δήλωσε ότι η χώρα του έχει το «δικαίωμα να απαντήσει» σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του σήμερα με τον γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ο οποίος τον κάλεσε να αποφύγει μια στρατιωτική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή.

«Παρότι δίνουμε έμφαση στην επίλυση προβλημάτων μέσω διαπραγματεύσεων, το Ιράν δεν θα υποκύψει ποτέ σε πιέσεις, κυρώσεις και εξαναγκασμούς, ενώ θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να απαντήσει στους επιτιθέμενους, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες», φέρεται να είπε στον Σολτς ο Πεζεσκιάν, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή