Νικ Κέιβ: Στρέφεται στη θρησκεία μετά τους θανάτους των δύο γιων του

«Είμαι πατέρας, σύζυγος και ένας άνθρωπος αυτού του κόσμου», είπε ο Νικ Κέιβ.

Νικ Κέιβ: Στρέφεται στη θρησκεία μετά τους θανάτους των δύο γιων του
Invision
2'

O Νικ Κέιβ μίλησε για τον θάνατο των γιων του, Arthur και Jethro, καθώς και για το πώς η θλίψη μπορεί να σε επαναφέρει πιο δυνατό στην καθημερινότητα.

Ο 66χρονος Αυστραλός μουσικός, ως γνωστόν, έχασε με τραγικό τρόπο δύο από τους γιους του σε διάστημα επτά ετών. Το 2015, ο γιος του Arthur, 15 ετών, πέθανε αφότου πήρε LSD για πρώτη φορά και έπεσε σε έναν γκρεμό κοντά στο σπίτι του στο Μπράιτον.

Επτά χρόνια αργότερα, το 2022, ο γιος του, Jethro, 31 ετών, ο οποίος έπασχε από σχιζοφρένεια και πάλεψε με τα ναρκωτικά, πέθανε στη Μελβούρνη δύο ημέρες μετά την αποφυλάκισή του και δύο μήνες αφότου επιτέθηκε βίαια στη μητέρα του.

Ο Νικ Κέιβ βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Australian Story υπενθυμίζοντας στην παρουσιάστρια πως την ίδια μέρα συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τον θάνατο του Jethro.

«Κατανόησα ακριβώς τι συνέβη σε εκείνον, γιατί το είχα περάσει», είπε. «Είναι λίγο περίπλοκο, αλλά μία απώλεια, πρέπει ή να την απορροφήσουμε και να ζήσουμε με αυτήν ή να αναδιατάξουμε τον εαυτό μας. Το κενό που έμεινε, μου επέτρεψε να δω τον κόσμο με διαφορετικό τρόπο και να είμαι πιο συμπονετικός απέναντι σε μία ανθρώπινη, δυσάρεστη κατάσταση», επεσήμανε ακόμη.

«Με έκανε να συνδεθώ περισσότερο με τους ανθρώπους. Πάντα είχα ένα θρησκευτικό ταμπεραμέντο, ακόμη και ως παιδί, αλλά δεν χρειάσθηκε να το εκφράσω ποτέ. Ήμουν εθισμένος για δεκαετίες στα ναρκωτικά. Μετά τον θάνατο του Άρθρουρ, αντί να νιώθω θυμό για τέτοιου είδους πράγματα, όπως η θρησκεία και αντί να τα απορρίπτω, ένιωσα ότι άρχισα να μετακινούμαι προς μία θρησκευτική ζωή».

Τέλος, εξήγησε πως δεν θα ήθελε να επιστρέψει ποτέ ξανά στον κόσμο του rock n' roll. «Δεν μπαίνω στον πειρασμό να επιστρέψω σε αυτόν τον τρόπο ζωής, ούτε στα ναρκωτικά ή το αλκοόλ. Άλλαξαν οι προτεραιότητές μου. Είμαι πατέρας, σύζυγος και ένας άνθρωπος αυτού του κόσμου. Για εμένα, αυτά είναι σημαντικότερα από τον ρόλο μου ως “καλλιτέχνη”», ολοκλήρωσε ο Νικ Κέιβ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή