Οι ΗΠΑ λένε ότι «σημαντικές επιθέσεις» από το Ιράν στο Ισραήλ ενδέχονται αυτή την εβδομάδα

Κορυφαίος Αμερικανός διπλωμάτης αναμένεται να ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή τις επόμενες ημέρες. 

Οι ΗΠΑ λένε ότι «σημαντικές επιθέσεις» από το Ιράν στο Ισραήλ ενδέχονται αυτή την εβδομάδα
1'

Η τελευταία αξιολόγηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών προβλέπει "σημαντικές επιθέσεις" από το Ιράν και τους συμμάχους του κατά του Ισραήλ ήδη από αυτή την εβδομάδα, αποκάλυψε ο Λευκός Οίκος τη Δευτέρα.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν τις δικές τους εκτιμήσεις, οι οποίες ευθυγραμμίζονται με τις ισραηλινές ανησυχίες σχετικά με τον χρόνο των υποσχόμενων αντιποίνων του Ιράν για τη δολοφονία ενός κορυφαίου αξιωματούχου της Χαμάς, ο οποίος βρισκόταν στην Τεχεράνη για την ορκωμοσία του νέου προέδρου.

Το Ισραήλ επιχειρεί να προβλέψει τι ακριβώς θα κάνει η λιβανέζικη Χεζμπολάχ ως απάντηση στη δημοσίως υποστηριζόμενη ισραηλινή δολοφονία του κορυφαίου στρατιωτικού διοικητή της. Το Ισραήλ παρέμεινε σιωπηλό σχετικά με τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια στο Ιράν, αλλά Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Ουάσινγκτον δεν εμπλέκεται και δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι το Ισραήλ ήταν πίσω από την επιχείρηση, όπως μεταδίδει το alarabiya.

«Μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες και προσδοκίες που έχουν οι Ισραηλινοί ομόλογοί μας σε σχέση με τον πιθανό χρόνο εδώ. Θα μπορούσε να είναι αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο Kirby σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοσιογράφους. «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό που θα μπορούσε να είναι ένα σημαντικό σύνολο επιθέσεων».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή