Ισραήλ: Η Χαμάς εκτόξευσε δύο ρουκέτες με στόχο το Τελ Αβίβ

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ ανακοίνωσαν σήμερα ότι εξαπέλυσαν δύο ρουκέτες M90 προς το Τελ Αβίβ.

Ισραήλ: Η Χαμάς εκτόξευσε δύο ρουκέτες με στόχο το Τελ Αβίβ
2'

Η Χαμάς εκτόξευσε δύο ρουκέτες κατά του εμπορικού κέντρου του Ισραήλ, του Τελ Αβίβ, την Τρίτη, για πρώτη φορά εδώ και μήνες, και οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σκότωσαν τουλάχιστον 19 Παλαιστίνιους στη Γάζα, καθώς οι διαμεσολαβητές στόχευαν στην επανάληψη των συνομιλιών για την κατάπαυση του πυρός αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα στο Ισραήλ. Δύο ρουκέτες είχαν εκτοξευθεί από τη Γάζα, δήλωσε ο ισραηλινός στρατός, η μία εκ των οποίων έπεσε στη θάλασσα και η άλλη δεν είχε φθάσει σε ισραηλινό έδαφος.

Η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς ανέφερε σε ανακοίνωσή της: "Βομβαρδίσαμε την πόλη του Τελ Αβίβ και τα προάστιά της με δύο πυραύλους 'M90' ως απάντηση στις σιωνιστικές σφαγές κατά των αμάχων και στον σκόπιμο εκτοπισμό του λαού μας".

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σκότωσαν 19 Παλαιστίνιους στην κεντρική και νότια Λωρίδα της Γάζας την Τρίτη, σύμφωνα με τους γιατρούς. Η Χαμάς ισχυρίστηκε για τελευταία φορά ότι έριξε ρουκέτες στο Τελ Αβίβ τον Μάιο.

Σε ένα πλήγμα σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι στο Ντέιρ Αλ Μπάλα, μεταξύ των οποίων μια μητέρα και τα δίδυμα μωρά της τεσσάρων ημερών, ενώ άλλοι επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε πλήγμα σε σπίτι στον κοντινό καταυλισμό Αλ Μπουρέιτζ.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο ξεχωριστά πλήγματα στον καταυλισμό Αλ Μαγκάζι στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας και στη Ράφα στα νότια, και δύο σκοτώθηκαν σε πλήγμα σε σπίτι στη συνοικία Σέιχ Ραντουάν της πόλης της Γάζας στα βόρεια, δήλωσαν οι γιατροί.

Ο ισραηλινός στρατός και η Ισλαμική Τζιχάντ και η Χαμάς δήλωσαν ότι έδιναν μάχες σε διάφορες περιοχές της Γάζας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή