Πλησιάζει η ώρα μηδέν στη Μέση Ανατολή: Ο Μπλίνκεν ακύρωσε το ταξίδι στην περιοχή

Η αναβολή του ταξιδιού συνδέεται με το ενδεχόμενο ότι πλησιάζει η ώρα που το Ιράν και οι σύμμαχοι θα του χτυπήσουν το Ισραήλ.

Πλησιάζει η ώρα μηδέν στη Μέση Ανατολή: Ο Μπλίνκεν ακύρωσε το ταξίδι στην περιοχή
1'

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ανέβαλε το ταξίδι του στη Μέση Ανατολή, καθυστερώντας την προγραμματισμένη αναχώρησή του την Τρίτη, ανέφερε ο ιστότοπος Axios ενόψει των προγραμματισμένων συνομιλιών για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα αυτή την εβδομάδα.

Το ταξίδι του κορυφαίου Αμερικανού διπλωμάτη αναβλήθηκε λόγω "αβεβαιότητας για την κατάσταση", ανέφερε το Axios, επικαλούμενο δύο ανώνυμες πηγές.

Την Τρίτη, η Χαμάς εκτόξευσε δύο ρουκέτες με στόχο το Τελ Αβίβ για πρώτη φορά εδώ και μήνες, ενώ το Ισραήλ εξαπέλυσε ξεχωριστές φονικές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα. Τη Δευτέρα, Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι ανέμεναν οι συνομιλίες της Πέμπτης να συνεχιστούν όπως είχε προγραμματιστεί.

Το Ιράν πραγματοποιεί στρατιωτικά γυμνάσια στο βόρειο τμήμα της χώρας, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Mehr, την ώρα που η ευρύτερη περιοχή βρίσκεται σε ετοιμότητα για τα αντίποινα που έχει προαναγγείλει η Τεχεράνη εναντίον του Ισραήλ, μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην ιρανική πρωτεύουσα τον περασμένο μήνα.

Οι ασκήσεις διεξάγονται σήμερα το βράδυ από τις 19.30 έως τις 20.30 τοπική ώρα στην ιρανική επαρχία Γκιλάν, στην Κασπία Θάλασσα. Έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν την αμυντική ετοιμότητα των δυνάμεων του πολεμικού ναυτικού της χώρας, μετέδωσε το Mehr επικαλούμενο έναν Ιρανό αξιωματικό.

Πρόκειται για τα δεύτερα στρατιωτικά γυμνάσια που διεξάγει το Ιράν σε διάστημα 3 ημερών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή