Χεζμπολάχ: Επίθεση με ρουκέτες σε βάση των ΗΠΑ στη Συρία - Μπαράζ πυραύλων και προς Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ έχει εξαπολύσει πολλαπλές εκτοξεύσεις ρουκετών στο Ισραήλ, προκαλώντας σειρήνες αεροπορικής επιδρομής σε πολλές παραμεθόριες περιοχές
2'

Στόχος πυραυλικής επίθεσης έγινε η αεροπορική βάση των ΗΠΑ στο κοίτασμα αερίου Conoco στο Deir al-Zor της βορειοανατολικής Συρίας, στο δεύτερο μπαράζ ρουκετών που εξαπέλυσε και το οποίο όπως παραδέχθηκε η Χεζμπολάχ κατευθύνθηκε σε «ανάπτυξη ισραηλινών εχθρικών στρατιωτών στην τοποθεσία Jal al-Deir»

Οι πληροφορίες λένε πως εξαπολύθηκαν 4 ρουκέτες.

Πρόκειται για την 8η επίθεση σε 4 εβδομάδες και η 221η από τον Οκτώβριο του 2023.

Η Χεζμπολάχ έχει εξαπολύσει πολλαπλές εκτοξεύσεις ρουκετών στο Ισραήλ, προκαλώντας σειρήνες αεροπορικής επιδρομής σε πολλές παραμεθόριες περιοχές.

Εκτός από την αμερικανική βάση, η λιβανέζικη ομάδα επιβεβαίωσε άλλες δύο επιθέσεις με ρουκέτες σε ισραηλινές θέσεις, τη μία να στοχεύει μια τοποθεσία στους κατεχόμενους λόφους Kfarchouba και την άλλη ένα στρατιωτικό αρχηγείο στο Meron.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον 15 ρουκέτες εντοπίστηκαν να εισέρχονται από τον Λίβανο, οι οποίες, όπως είπε, έπεσαν σε ανοικτές περιοχές και δεν προκάλεσαν θύματα.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι εξαπέλυσε επίσης αεροπορικές επιδρομές σε δύο εκτοξευτές ρουκετών που ήταν έτοιμοι να πυροβολήσουν ισραηλινές θέσεις από τον νότιο Λίβανο.