Αργός και βασανιστικός θάνατος 6χρονου από τα χέρια της μητέρας του

Το ζευγάρι είχαν ήδη σχεδιάσει την ιστορία «κάλυψής» του στην αστυνομία
1'

Φρίκη προκαλούν οι αποκαλύψεις για τα βασανιστήρια ενός 6χρονου από την ίδια τη μητέρα του και τον σύντροφό της, πριν το παιδί υποκύψει στα τραύματά του σε νοσοκομείο του Όκλαντ.

Η 25χρονη Ελάινα Ρόουζ Τζένινγκς και ο 32χρονος Ντάνιελ Τζον Τζιατσίνα, συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι σκότωσαν και βασάνισαν τον εξάχρονο Τζιοβάνι Τζένινγκς, τον οποίο είχαν στήσει στον τοίχο και τον πυροβολούσαν, μεταξύ άλλων φρικαλεοτήτων τις οποίες υπέστη το παιδί.

Η φρίκη που ζούσε το παιδί αποκαλύφθηκε, όταν η μητέρα κάλεσε την Άμεση Βοήθεια αναφέροντας πως ο 6χρονος δεν ανέπνεε. Όταν έφτασε το ασθενοφόρο στο τροχόσπιτο όπου έμεναν βρήκαν το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του και με πολλαπλούς τραυματισμούς. Άμεσα μεταφέρθηκε σε γειτονικό νοσοκομείο όπου και πέθανε μία ημέρα αργότερα.

Οι αρχές ανέφεραν ότι ο Τσούλο είχε δεχθεί «σκληρή κακοποίηση» και «τακτικά» ξυλοδαρμούς από τους Τζιατσίνα και Τζένινγκς, οι οποίοι είχαν σχεδιάσει και την «ιστορία» τους για να καλύψουν την ενοχή τους στην αστυνομία.

Η εισαγγελέας της κομητείας του Όκλαντ, Κάρεν Μακντόναλντ περιέγραψε τις συνθήκες γύρω από τον θάνατο της Τσούλο ως μερικές από τις πιο φρικτές που έχει δει ποτέ το γραφείο της.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ήταν τέτοια η κατάσταση του παιδιού από τους ξυλοδαρμούς που έφερε στο κορμάκι του, κοψίματα, μώλωπες και εκδορές από το κεφάλι μέχρι τις κνήμες, συμπεριλαμβανομένων των δακτύλων του.