Παράτησε το σχολείο στα 15 και πήρε πτυχίο γιατρού στα 41 της

Το μήνυμά της για όλους εκείνους που θα πουν σε κάποιον ότι «δεν αξίζει»

Παράτησε το σχολείο στα 15 και πήρε πτυχίο γιατρού στα 41 της
2'

Μια γυναίκα που παράτησε το σχολείο σε ηλικία 15 ετών τελικά σπούδασε και αποφοίτησε από την ιατρική στα 41 της.

Θυμάται ότι είχε κουραστεί να ακούει τους ανθρώπους γύρω της να της λένε ότι δεν μπορούσε να κάνει πράγματα επειδή παράτησε το σχολείο. Τώρα κατέχει επίσημα πτυχίο Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ.

Η Δρ. Μπέκς Μπράντφορντ δηλώνει πως ήθελε να αποδείξει πως άνθρωποι σαν την ίδια αξίζουν καλά πράγματα, ότι μπορούν να βρουν δουλειές που να ικανοποιούν και να πληρώνονται καλά.

Ο πατέρας της Μπεκς έπεσε από μια σκάλα και έμεινε παράλυτος όταν εκείνη ήταν 12 ετών και η οικογένεια έχασε το σπίτι της. Σύντομα, η Μπεκς κατέληξε σε ανάδοχη φροντίδα.

Παρά αυτό το δύσκολο ξεκίνημα, η Μπεκς έγινε σκληρά εργαζόμενη, κάνοντας διάφορες δουλειές ως αεροσυνοδός, personal trainer και πωλήτρια. Όμως ήξερε ότι κάτι άλλο την περίμενε και όταν συνειδητοποίησε ότι ήθελε να γίνει γιατρός, είπε «όλα μπήκαν στη θέση τους».

Στα 35 της, αγόρασε τα βιβλία που χρειαζόταν για να ξεκινήσει το διάβασμα και να καλύψει τα κενά σε μαθηματικά και φυσικές επιστήμες, κερδίζοντας μια θέση σε ένα προϊατρικό μάθημα, το οποίο παρακολουθούσε ταξιδεύοντας καθημερινά μετ' επιστροφής 6 ώρες, ενώ εργαζόταν σε τρεις δουλειές.

Η Μπεκς ολοκλήρωσε το μάθημα, αλλά όλα τα πανεπιστήμια για τα οποία έκανε αίτηση την απέρριψαν, μέχρι που έλαβε μια προσφορά από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ. Παρά την οικονομική υποστήριξη από το Πανεπιστήμιο, δίδασκε παράλληλα μαθήματα γυμναστικής επτά ημέρες την εβδομάδα και δούλευε 12ωρες βάρδιες βοηθού νοσηλευτή τα Σαββατοκύριακα.

Σηκωνόταν συχνά στις 4 το πρωί για να μελετήσει, οδηγούμενη από την επιθυμία της να βοηθήσει τους ανθρώπους. «Απλώς είχα μια εσωτερική γνώση ότι αυτό είναι που έχω σκοπό να κάνω στη ζωή μου».

Τώρα η Δρ Μπράντφορντ χρησιμοποιεί τις εμπειρίες της ζωής της για να κατανοήσει καλύτερα τους ασθενείς και καθοδηγεί ανθρώπους από «μη παραδοσιακά υπόβαθρα σαν εμένα» για να αγωνιστούν για τη δική τους επιτυχία.

«Θέλω να γίνω πρότυπο για ανθρώπους σαν εμένα. Θέλω να τους δείξω ότι αξίζεις και ότι δεν έχει σημασία από πού προέρχεσαι — μπορεί να γίνει. Οι άνθρωποι στην πορεία θα πουν ότι δεν γίνεται, αλλά πρέπει να τους αγνοήσετε».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή