Γαλλία: Συναγερμός για τις εκκλησίες αύριο, λόγω «πολύ υψηλού κινδύνου» τρομοκρατικής επίθεσης

Ισχυρή αστυνομική παρουσία αναμένεται να περιπολεί και στους χώρους λατρείας μετά τις προειδοποιήσεις του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών

Γαλλία: Συναγερμός για τις εκκλησίες αύριο, λόγω «πολύ υψηλού κινδύνου» τρομοκρατικής επίθεσης
1'

Σε ύψιστο επίπεδο ασφαλείας έχουν τεθεί χριστιανικές εκκλησίες στη Γαλλία , καθώς αντιμετωπίζουν μια «πολύ υψηλή» τρομοκρατική απειλή καθώς προετοιμάζονται για θρησκευτικούς εορτασμούς αύριο.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανίν προειδοποίησε ότι πρέπει να ενισχυθεί επειγόντως η ασφάλεια στους χώρους χριστιανικής λατρείας.

Είπε ότι οι εκκλησίες θα πρέπει να παρακολουθούν στενά οποιονδήποτε ύποπτο, καθώς και τα αυτοκίνητα που είναι παρκαρισμένα περιμετρικά.

Οι δυνάμεις της Επιχείρησης Sentinelle - η μονάδα που ιδρύθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το 2015 - ενδέχεται να αναπτυχθούν γύρω από τις εκκλησίες κατά τη διάρκεια των αυριανών εορτασμών, ανέφεραν γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Ισχυρή αστυνομική παρουσία αναμένεται να περιπολεί και στους χώρους λατρείας.

Η αυριανή εορτή της Κοιμήσεως είναι σημαντική στο γαλλικό ημερολόγιο.

Ο Νταρμανίν είπε ότι οι υψηλές διεθνείς εντάσεις έχουν αυξήσει την απειλή του τρόμου, με την παγκόσμια προσοχή στη Γαλλία - μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων - να καθιστά τη χώρα πιθανό στόχο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου: «Οι τρομοκράτες είναι πολύ πιθανό να προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη Γαλλία».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή