Γαλλία: Συναγερμός για τις εκκλησίες αύριο, λόγω «πολύ υψηλού κινδύνου» τρομοκρατικής επίθεσης

Ισχυρή αστυνομική παρουσία αναμένεται να περιπολεί και στους χώρους λατρείας μετά τις προειδοποιήσεις του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών
1'

Σε ύψιστο επίπεδο ασφαλείας έχουν τεθεί χριστιανικές εκκλησίες στη Γαλλία , καθώς αντιμετωπίζουν μια «πολύ υψηλή» τρομοκρατική απειλή καθώς προετοιμάζονται για θρησκευτικούς εορτασμούς αύριο.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανίν προειδοποίησε ότι πρέπει να ενισχυθεί επειγόντως η ασφάλεια στους χώρους χριστιανικής λατρείας.

Είπε ότι οι εκκλησίες θα πρέπει να παρακολουθούν στενά οποιονδήποτε ύποπτο, καθώς και τα αυτοκίνητα που είναι παρκαρισμένα περιμετρικά.

Οι δυνάμεις της Επιχείρησης Sentinelle - η μονάδα που ιδρύθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το 2015 - ενδέχεται να αναπτυχθούν γύρω από τις εκκλησίες κατά τη διάρκεια των αυριανών εορτασμών, ανέφεραν γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Ισχυρή αστυνομική παρουσία αναμένεται να περιπολεί και στους χώρους λατρείας.

Η αυριανή εορτή της Κοιμήσεως είναι σημαντική στο γαλλικό ημερολόγιο.

Ο Νταρμανίν είπε ότι οι υψηλές διεθνείς εντάσεις έχουν αυξήσει την απειλή του τρόμου, με την παγκόσμια προσοχή στη Γαλλία - μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων - να καθιστά τη χώρα πιθανό στόχο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου: «Οι τρομοκράτες είναι πολύ πιθανό να προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη Γαλλία».