Ιταλία: Βανδάλισαν το γκράφιτι της μαύρης ολυμπιονίκη του βόλεϊ, Εγκόνου - Έβαψαν το δέρμα της ροζ

Πρόκειται για μια τοιχογραφία του καλλιτέχνη δρόμου Laika
1'

Στόχος «χυδαίου ρατσισμού» έγινε μια τοιχογραφία με την Ιταλίδα Ολυμπιονίκη του βόλεϊ Πάολα Εγκόνου, όπως αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ. Απερίσκεπτοι έβαψαν το δέρμα της αθλήτριας με ροζ σπρέι.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια τοιχογραφία του καλλιτέχνη δρόμου Laika η οποία αλλοιώθηκε μέσα σε μία ημέρα κοντά στην έδρα της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Coni) στη Ρώμη. Στην εικόνα απεικονιζόταν η Egonu, η οποία πρωτοστάτησε στην κατάκτηση του πρώτου χρυσού μεταλλίου της Ιταλίας στο βόλεϊ γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, καθώς πηδάει για να χτυπήσει μια μπάλα με τις λέξεις «stop racism». Οι λέξεις σβήστηκαν επίσης από τους βάνδαλους, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

Η Egonu, 25 ετών, όπως σημειώνει ο Guardian, γεννήθηκε στην Ιταλία από γονείς από τη Νιγηρία. Η τοιχογραφία με την ονομασία Italianità ήταν επίσης η απάντηση της Laika σε ένα απόσπασμα από ένα μπεστ σέλερ ενός αμφιλεγόμενου στρατηγού και ευρωβουλευτή, του Roberto Vannacci, στο οποίο έγραφε ότι παρόλο που η Egonu ήταν «Ιταλίδα ως προς την υπηκοότητα .. τα φυσικά χαρακτηριστικά της» δεν «αντιπροσωπεύουν την ιταλικότητα».