Πόλεμος τη Μέση Ανατολή: Πρωτοφανής κυβερνοεπίθεση στο Ιράν ενόψει των συνομιλιών στην Ντόχα

Κρίσιμες ώρες για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή

Πόλεμος τη Μέση Ανατολή: Πρωτοφανής κυβερνοεπίθεση στο Ιράν ενόψει των συνομιλιών στην Ντόχα
1'

Πρωτοφανής κυβερνοεπίθεση παρέλυσε το τραπεζικό σύστημα της Τεχεράνης. Η επικρατούσα άποψη είναι ότι η επίθεση αυτή ήταν ίσως ένα μήνυμα από τη Δύση ή το Ισραήλ προς το Ιράν, δείχνοντας ότι μπορούν να το πλήξουν χωρίς τη χρήση πυραύλων.

Η Χαμάς ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει στις συνομιλίες για εκεχερία στη Γάζα που θα πραγματοποιηθούν στην Ντόχα, ενώ το Ισραήλ θα στείλει στο Κατάρ τον ανώτερο πολιτικό της σύμβουλο, Οφίρ Φαλκ, μαζί με τους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών και έναν υποστράτηγο.

Την ίδια στιγμή, ο συντονιστής του Προέδρου Μπάιντεν για τη Μέση Ανατολή, Μπρεντ Μακ Καρκ, κατευθύνεται προς την Αίγυπτο και το Κατάρ, χώρες που διαμεσολαβούν για την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

Παράλληλα, κυκλοφορούν νέα σενάρια για πιθανή επίθεση. Σύμφωνα με ένα από αυτά, το Ισραήλ εκτιμά ότι το Ιράν ίσως δεν περιμένει την ολοκλήρωση της συνόδου στην Ντόχα και ενδέχεται να επιτεθεί απόψε ή αύριο. Τα μέσα που αναφέρουν το σενάριο αυτό επισημαίνουν ότι πρόκειται για εκτιμήσεις και ότι παρόμοιες εκτιμήσεις έχουν διαψευστεί στο παρελθόν.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή