Οι επιστήμονες κάνουν μια πρωτοποριακή ανακάλυψη για το τι υπάρχει μέσα στον πυρήνα του φεγγαριού

Μια ακόμη σημαντική ανακάλυψη για το φεγγάρι έρχεται στο φώς
PIXABAY
1'

Είναι γνωστό πως το φεγγάρι είναι φτιαγμένο από πέτρα και μέταλλο, όπως ακριβώς η Γη και οι άλλοι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.

Πιο συγκεκριμένα, ο γειτονικός μας πλανήτης αποτελείται κυρίως από σίδηρο, μαγνήσιο, αλουμίνιο, πυρίτιο, υδράργυρο, καθώς και από τιτάνιο, χρυσό και ασήμι.

Χάρη στο διαστημικό πρόγραμμα της Κίνας, ανακαλύπτουμε μυστικά δισεκατομμυρίων ετών από το παρελθόν του σεληνιακού πλανήτη.

Πρόσφατα ευρήματα από την αποστολή Chang'e-4 αποκαλύπτουν ότι τα ανώτερα στρώματα της επιφάνειας του φεγγαριού καλύπτονται από στρώματα σκόνης, χώματος και σπασμένων βράχων.

Συνολικά, για κάτι που υπάρχει εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια, αποκαλύπτουμε τη λεπτομερή ιστορία και δομή του μόλις την τελευταία δεκαετία.

Τώρα, οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν επίσημα τι βρίσκεται στον πυρήνα του φεγγαριού. Αρχικά, πρόκειται για μια συμπαγή μπάλα με πυκνότητα παρόμοια με του σιδήρου.

Ο αστρονόμος Arthur Briaud και η ομάδα του έγραψαν: «Τα αποτελέσματά μας θέτουν υπό αμφισβήτηση την εξέλιξη του μαγνητικού πεδίου της σελήνης χάρη στην απόδειξη της ύπαρξης του εσωτερικού πυρήνα και υποστηρίζουν ένα σενάριο παγκόσμιας ανατροπής του μανδύα που φέρνει ουσιαστικές πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα του βομβαρδισμού της σελήνης κατά τα πρώτα δισεκατομμύρια χρόνια του ηλιακού συστήματος».

Ακούγοντας ακουστικά κύματα από τους σεληνιακούς σεισμούς, η ομάδα μπόρεσε να εμβαθύνει στα εσωτερικά υλικά της σελήνης.

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι αυτή η ανακάλυψη για τον πυρήνα της σελήνης θα προχωρήσει περαιτέρω τις γνώσεις μας για την ιστορία της σελήνης και του ηλιακού συστήματος.

Σχετικές ειδήσεις