Νέα πρόβλεψη: «Έρχεται σεισμός 7 Ρίχτερ στην Ελλάδα» - Ερευνητής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Ποια θα είναι η πιο κρίσιμη περίοδος για τον σεισμό

Νέα πρόβλεψη: «Έρχεται σεισμός 7 Ρίχτερ στην Ελλάδα» - Ερευνητής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου
2'

Μια πρόβλεψη που προκαλεί ανησυχία κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και αναφέρεται σε έναν επικείμενο σεισμό που θα «σαρώσει» τη χώρα μας καθώς θα αγγίξει τα 7 Ρίχτερ.

Πιο συγκεκριμένα, την πρόβλεψη έκανε ο ερευνητής Frank Hoogerbeets την οποία ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο social media.

«Καθώς πλησιάζουμε στις 18-19 Αυγούστου, είναι σημαντικό να είμαστε σε επιφυλακή για έναν πιθανό μεγάλο σεισμό. Σύμφωνα με τις τελευταίες αυξομειώσεις, η Κρήτη, η Ελλάδα, τα Δωδεκάνησα, το Αιγαίο και ο Μαρμαράς βρίσκονται σε επιπλέον επιφυλακή. Μπορεί εύκολα να φτάσει το μέγεθος 7 σε αυτή την περιοχή», γράφει σε ανάρτησή του ο Frank Hoogerbeets.

«Η πιο κρίσιμη περίοδος θα είναι πιθανότατα 20-23 Αυγούστου, αλλά μια ισχυρή δόνηση μπορεί ήδη να συμβεί περίπου στις 15-16 Αυγούστου».

Οι προβλέψεις του ερευνητή

Ο Frank Hoogerbeets είναι ολλανδικής καταγωγής ερευνητής και είχε προβλέψει τον σεισμό που έπληξε την Τουρκία περισσότερο από έναν χρόνο πριν.

Ο ίδιος είχε προειδοποιήσει ακόμη μια φορά τη χώρα μας για τον μεγάλο σεισμό, πριν από περίπου 20 ημέρες.

«Η Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο. Ενώ στην Ελλάδα γίνονται σεισμοί άνω των 6 Ρίχτερ ανά 2 χρόνια, δεν έχει σημειωθεί τέτοια δόνηση από το 2021. Τελευταία φορά που τα Δωδεκάνησα είχαν μεγάλο σεισμό ήταν πριν από τέσσερα χρόνια»,έγραψε χαρακτηριστικά.

Ο Χούγκερμπετς προβλέπει, όπως αναφέρει ο ίδιος, τους σεισμούς με βάση τις κινήσεις των πλανητών, ενώ οι μέθοδοί του θεωρούνται αμφιλεγόμενες και αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη από την επιστημονική κοινότητα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή