Λευκός Οίκος: Η σχέση ΗΠΑ-Ινδίας είναι μια από τις πιο σημαντικές παγκοσμίως

Οι ΗΠΑ έχουν διπλωματική συνεργασία με την Ινδία, την Αυστραλία και την Ιαπωνία, μέσω της QUAD, η οποία δεσμεύεται να υποστηρίξει έναν ανοιχτό, σταθερό και ευημερούν Ινδο-Ειρηνικό

Λευκός Οίκος: Η σχέση ΗΠΑ-Ινδίας είναι μια από τις πιο σημαντικές παγκοσμίως
3'

Επαινώντας τους δεσμούς ΗΠΑ-Ινδίας, ο Λευκός Οίκος ανέφερε τη Δευτέρα ότι ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θεωρεί τη σχέση των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ινδία ως μία από τις πιο σημαντικές παγκοσμίως, προσθέτοντας ότι και οι δύο χώρες «συνεργάζονται στενά» σε ζωτικές προτεραιότητες.

Σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, η Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν Πιέρ, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται με την Ινδία σε βασικές προτεραιότητες, συμπεριλαμβανομένου του QUAD (Τετραμερής Διάλογος για την Ασφάλεια).

«Κοιτάξτε, λοιπόν, ο πρόεδρος θεωρεί τη σχέση μας, τη σχέση των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ινδία, ως μία από τις πιο σημαντικές στον κόσμο. Και έτσι συνεργαζόμαστε στενά με την Ινδία στις πιο ζωτικές προτεραιότητές μας, μεταξύ άλλων μέσω του Quad και της πρωτοβουλίας ΗΠΑ-Ινδίας για αυτήν την κρίσιμη και αναδυόμενη τεχνολογία», δήλωσε ο Jean Pierre.

Τόνισε περαιτέρω πώς οι ΗΠΑ θέλουν να επεκτείνουν την «κρίσιμης σημασίας συνεργασία» τους με την Ινδία.

«Και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε την κρίσιμης σημασίας συνεργασία μας και πώς θα ωφελήσει τον αμερικανικό λαό. Και θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πιο ευημερούντα και ασφαλή Ινδο-Ειρηνικό. Και έτσι αυτό θα συνεχίσει να είναι το επίκεντρό μας καθώς προχωράμε μπροστά», πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ έχουν διπλωματική συνεργασία με την Ινδία, την Αυστραλία και την Ιαπωνία, μέσω της QUAD, η οποία δεσμεύεται να υποστηρίξει έναν ανοιχτό, σταθερό και ευημερούν Ινδο-Ειρηνικό.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών S Jaishankar, τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιαπωνίας Yoko Kamikawa και την Αυστραλιανή Penny Wong συμμετείχαν στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών που πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουλίου στο Τόκιο.

Οι ηγέτες επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους, τις κοινές αρχές και τις ικανότητές τους να διατηρήσουν και να ενισχύσουν τη διεθνή τάξη για το παγκόσμιο καλό. «Ανυπομονούμε να φιλοξενήσει η Ινδία την επόμενη Σύνοδο Κορυφής Τετραπλών Ηγετών αργότερα αυτό το έτος και οι Ηνωμένες Πολιτείες να φιλοξενήσουν την επόμενη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των Τετραπλών το 2025», αναφέρεται σε κοινή δήλωση μετά τη συνάντηση στο Τόκιο.

Η κοινή δήλωση της Συνάντησης Υπουργών Εξωτερικών της Τετραπλής ανέφερε ότι οι χώρες του μπλοκ προωθούσαν συλλογικά μια θετική και πρακτική ατζέντα για να υποστηρίξουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής Ινδο-Ειρηνικού, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της περιοχής.

Η δήλωση ανέφερε ότι συμβάλλουν σε μια περιοχή, στην οποία όλες οι χώρες και οι άνθρωποι μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα τον τρόπο συνεργασίας τους και να εμπορεύονται με βάση τη συνεργασία, την ισότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή